Πόρος: Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θάλασσα (Photos-Video)

Πόρος: Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θάλασσα (Photos-Video)

Οι σοροί των τριών επιβαινόντων του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου-Γαλατά εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Πρόκειται για δύο Ρώσους επιβάτες και τον Έλληνα χειριστή.

Κατά πάσα πιθανότητα, το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Λόγω του ότι το ελικόπτερο ακούμπησε τα καλώδια της ΔΕΗ στο νησί επικρατεί γενικό μπλακ άουτ.

Στις έρευνες συμμετείχαν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρεις λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

Στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτος του ελικοπτέρου βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Δείτε αποκλειστική φωτογραφία του documentonews.gr, από το ελικόπτερο λίγο πριν συντριβεί

Επίσης, σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπάρχει έγκριση για μετακίνηση της ατράκτου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στην ΕΡΤ ότι όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα και ότι ο ίδιος, που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 700 μέτρων, είδε το ελικόπτερο να κάνει περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα, σημείωσε.


Χρήστης του twitter ανήρτησε φωτογραφία από το σημείο της συντριβής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter