Κορονοϊός – Πόρος: Απομακρύνεται ο διοικητής του ΑΤ λόγω καταγγελιών για ελλιπείς ελέγχους

Κορονοϊός – Πόρος: Απομακρύνεται ο διοικητής του ΑΤ λόγω καταγγελιών για ελλιπείς ελέγχους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απόσπασης του αστυνομικού διοικητή του Πόρου, λόγω καταγγελιών για ελλιπή αστυνόμευση και μειωμένους ελέγχους. Ένσταση υπέβαλε ο διοικητής, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.

Ο δήμαρχος του νησιού είχε καταγγείλει σε δηλώσεις του το γεγονός πως η αστυνομία δεν συνέβαλε στην προσπάθεια αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η διαδικασία αντικατάστασης του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το αρχηγείο της αστυνομίας έδωσε την εντολή μετακίνησής του, ωστόσο ο αξιωματικός υπέβαλε ένσταση σήμερα, η οποία θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι στον Πόρο έχουν τεθεί από χθες, Παρασκευή 7 Αυγούστου και για δέκα ημέρες, περιοριστικά μέτρα λόγω έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί.

Αναλυτικά, στον Πόρο έχουν ληφθεί τα εξής μέτρα:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter