Πόρος – Κορονοϊός: Αίρονται τα μέτρα περιορισμού – Παραμένει σε επιτήρηση

Πόρος – Κορονοϊός: Αίρονται τα μέτρα περιορισμού – Παραμένει σε επιτήρηση

Για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται είναι δυνατή, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Αίρονται τα ειδικά μέτρα που είχαν επιβληθεί από τις 7 Αυγούστου στον Πόρο, όπως ενημερώνει σήμερα με σχετικό δελτίο Τύπου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται ειδικότερα, «με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στον Πόρο, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αίρονται τα μέτρα ειδικού χαρακτήρα που είχαν επιβληθεί στο νησί από τις 7 Αυγούστου για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19. Ο Πόρος παραμένει, ωστόσο, σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή των κάτωθι περιοριστικών μέτρων, τα οποία ισχύουν για 7 ημέρες από Τρίτη 25/8/2020 και ώρα 06.00 έως Τρίτη 1/9/2020 και ώρα 06.00:

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά».

Σε ό,τι αφορά την άρση των ειδικών μέτρων ο κ. Χαρδαλιάς, αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους του νησιού για τη συνεργασία, την υπομονή αλλά και την επιμονή τους στην τήρηση των έκτακτων μέτρων που επεβλήθησαν στο νησί, επισήμανε: «Η υπεύθυνη στάση τους δείχνει ξεκάθαρα ότι όταν είμαστε συνεπείς στην τήρηση των μέτρων, αυτά πραγματικά αποδίδουν και πολύ γρήγορα ξαναβρίσκουμε την κανονικότητά μας. Σε αυτό το πνεύμα υπευθυνότητας συνεχίζουμε την προσπάθεια μαζί με όλους τους πολίτες».

Όπως επίσης σημειώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων, ενώ υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

Οι Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας και Λέσβου.

Οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter