Πόρος: Τώρα κινδυνεύουν και τα πλοία από τα καλώδια με τον Γαλατά – Καταγγελία του Δημάρχου ότι τα έβαλαν πιο χαμηλα

Πόρος: Τώρα κινδυνεύουν και τα πλοία από τα καλώδια με τον Γαλατά – Καταγγελία του Δημάρχου ότι τα έβαλαν πιο χαμηλα

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον Πόρο. Ο Δήμαρχος του νησιού καταγγέλει ότι ο ΔΕΔΗΕ επαντοποθέτησε τα εναέρια καλώδια που συνδέουν το νησί μ τον Γαλάτα σε χαμηλότερο ύψος από ότι είχαν πριν το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο

Έτσι τώρα υπάρχει κίνδυνος και για τη ναυσιπλοΐα, λέει ο Δήμαρχος, ειδικά για πλοία με ψηλά ιστία.

Διαβάστε τις σχετικές αναρτήσεις του Δημάρχου: 

Πρέπει να ενημερώσω ότι τα εναέρια καλώδια έχουν τοποθετηθεί περίπου 22 μέτρα πιο χαμηλά σε σχέση με πριν. Βρίσκομαι σε αναμονή επίσημης ενημέρωσης για τις ενέργειες και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να περάσουν το δίαυλο σκάφη με πολύ ψηλά κατάρτια και φυσικά ελικόπτερα.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1262454377267197&set=a.871503373028968&type=3&theater

Ακολουθεί δεύτερη ανάρτηση:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι, από ώρα 03:10 της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2019, η ηλεκτροδότηση του νησιού του Πόρου έχει επανέλθει πλήρως, μετά από 36 ώρες διακοπής, λόγω της πρόσκρουσης ελικοπτέρου στα εναέρια καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ που συνδέουν τον Πόρο με την Πελοπόννησο. Παρά την εντυπωσιακά γρήγορη αποκατάσταση της σύνδεσης, η επιχείρηση συνάντησε σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της ανεπάρκειας σχεδιασμού και της έλλειψης ειλικρίνειας των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ απέναντι στις τοπικές και τις κεντρικές αρχές. Από την άλλη, βασίστηκε στην αυταπάρνηση και στη συγκλονιστική παρουσία του χαμηλόβαθμου προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, στη συνδρομή και στην άψογη συνεργασία όλων των υπόλοιπων Υπηρεσιών/Αρχών, του προσωπικού και της Διοίκησής τους, καθώς και στον άψογο και καθοριστικό συντονισμό από πλευράς του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά. Για τα ζητήματα αυτά, θα γίνει αναλυτικότερη ενημέρωση σε επόμενο χρόνο.Προς το παρόν, θα πρέπει να σταθούμε στη σοβαρότερη συνέπεια της ανευθυνότητας του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία είναι ότι τα καλώδια τοποθετήθηκαν στο μισό περίπου ύψος από εκείνο που βρίσκονταν προηγουμένως (ελάχιστο σημερινό ύψος 26μ. έναντι 48μ. πριν τη βλάβη), με συνέπεια πλέον να υπάρχει σημαντική επικινδυνότητα, όχι μόνο για την αεροπλοΐα, αλλά και για τη ναυσιπλοΐα. Μάλιστα, κατά την ώρα της ολοκλήρωσης των εργασιών, οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο Πόρου, την Πυροσβεστική, αλλά και εγγράφως το Λιμεναρχείο, ότι τα καλώδια βρίσκονται στο προγενέστερο ύψος. Για να λυθεί το πρόβλημα, πρέπει να γίνει νέα πολύωρη προγραμματισμένη διακοπή, με πιθανότερη μέρα για αυτήν, την Τρίτη 27 Αυγούστου. Όπως αποδεικνύεται μάλιστα, ο αναγκαίος εξοπλισμός για την ανύψωση των καλωδίων (τάνυση) στο προβλεπόμενο ύψος δεν βρισκόταν στον Πόρο κατά τις εργασίες επανασύνδεσης, γεγονός που ο ΔΕΔΔΗΕ απέκρυψε από όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.Η δημοτική αρχή Πόρου έχει απευθύνει κατεπείγον έγγραφο στην ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ, κοινοποιούμενο σε όλες τις συναρμόδιες αρχές, με το οποίο ζητάει αναλυτικά την κατάρτιση και έγγραφη γνωστοποίηση του σχετικού προγραμματισμού, ώστε μέχρι τότε να ληφθούν από όλους όλα τα απαραίτητα μέτρα.

https://www.facebook.com/modi.modi.5473/posts/1263162063863095

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι, από ώρα 03:10 της…

Gepostet von Γιάννης Δημητριάδης am Freitag, 23. August 2019

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter