«Πόρτα» από το ΣτΕ στον ΟΤΕ

«Πόρτα» από το ΣτΕ στον ΟΤΕ

«Πόρτα» στον ΟΤΕ από το ΣτΕ που αρνούνταν να καταβάλει στον Δήμο Θεσσαλονίκης το ποσόν των 3.464.334 ευρώ λόγω αυθαίρετης κατάληψης κοινοχρήστων δημοτικών χώρων για την εγκατάσταση καρτοτηλεφώνων κατά τα έτη 2001-2003 σε διάφορα σημεία της πόλης. .

Το επίμαχο χρηματικό ποσόν είχε επιβληθεί στον ΟΤΕ με πράξεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης που είχαν επικυρωθεί και από τα Διοικητικά Δικαστήρια στα οποία είχε προσφύγει ο Οργανισμός

Μετά και από την αρνητική εξέλιξη που είχε για τον ΟΤΕ η υπόθεση στα Δικαστήρια, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να αναιρεθούν οι σε βάρος του αποφάσεις.

Ο ΟΤΕ υποστήριζε στις σχετικές προσφυγές του ότι οι αποφάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον καθορισμό των συντελεστών υπολογισμού των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για την εγκατάσταση των καρτοτηλεφώνων είχαν εκδοθεί κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών της ισότητα και της αναλογικότητας. Κι ακόμα ότι τα τέλη είχαν καθοριστεί κατά τρόπο αυθαίρετο, σε εξαιρετικά υψηλό ποσό, αλλά και δυσανάλογα πολλαπλάσιο του καθορισθέντος για άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Το ΣτΕ όμως έκρινε ότι οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης είναι σύμφωνες με την νομολογία του κι ότι τα δημοτικά τέλη δεν είναι σε υψηλά επίπεδα ως προς το κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνουν τα καρτοκινητά τηλέφωνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter