Πόρτα πόρτα οι μάχες στη Μοσούλη

Πόρτα πόρτα οι μάχες στη Μοσούλη

Επίθεση των ιρακινών δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Παλιά Πόλη

Νέα επίθεση στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης εξαπέλυσαν σήμερα οι ιρακινές δυνάμεις, σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από το τελευταίο προπύργιό τους στην πόλη.

Η Μοσούλη, η δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Ιράκ, έπεσε στα χέρια των μαχητών του Ι.Κ. το 2014 αλλά οι κυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακαταλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της στην επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους έξι μήνες.

Ωστόσο τον τελευταίο μήνα δεν έχει σημειωθεί σχεδόν καμία πρόοδος, καθώς οι τζιχαντιστές κρατούν την πυκνοκατοικημένη Παλιά Πόλη στη δυτική Μοσούλη. Τα άρματα μάχης και τα βαρέα οχήματα των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον τομέα αυτόν λόγω των πολύ στενών δρόμων.

Άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Ιράκ προωθήθηκαν σήμερα κατά 200 μέτρα και πλησίασαν πιο κοντά στο τέμενος αλ Νούρι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού. Το τέμενος αυτό είναι συμβολικής σημασίας επειδή από εκεί ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάνι αυτοανακηρύχθηκε ηγέτης του αυτοαποκαλούμενου “χαλιφάτου”.

Ένας λοχαγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας είπε ότι η σημερινή προώθηση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και ότι οι στρατιώτες μάχονται τους τζιχαντιστές από σπίτι σε σπίτι. «Οι μοτοσικλετιστές αυτοκτονίας είναι πλέον το αγαπημένο όπλο (του Ισλαμικού Κράτους) μέσα στην Παλιά Πόλη», ανέφερε. «Πρέπει να προσέχουμε το κάθε σπίτι για να αποφύγουμε τους βομβιστές που επιτίθενται με μοτοσικλέτες φορτωμένες με εκρηκτικά» πρόσθεσε.

Περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στην Παλιά Πόλη, ενώ τουλάχιστον 300.000 έφυγαν αφότου ξεκίνησε η μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης, τον Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter