Το σκεπτικό της απόφασης

«Πόρτα» στο «MegaOne» του Βρυώνη λόγω ομοιότητας με το Mega (Photos)

Συγκεκριμένα, στις 7 Ιουνίου η εταιρεία «Star Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.» που ελέγχει και λειτουργεί το New TV έκανε αίτηση κατοχύρωσης υπέρ της του τίτλου αλλά και του λογότυπου του «MegaOne», τρεις μόνο μέρες μετά το επίσημο λανσάρισμα του νέου καναλιού.

 Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης όμως την απέρριψε, αναφέροντας στο έγγραφό του ότι είναι μεγάλη η ομοιότητά του με το Mega, το οποίο μαζί με τα παράγωγά του είναι κατοχυρωμένο (φυσικά) από την Τηλέτυπος Α.Ε.

Επιπλέον το λογότυπο του «MegaOne» έχει μεγάλη ομοιότητα με το αντίστοιχο (προηγούμενο, πλέον) του ΣΚΑΪ. Ο εν λόγω τίτλος είχε χρησιμοποιηθεί μάλιστα από το TV One της Κύπρου, για λίγους μήνες, κατά την μετάβασή του από το Mega Κύπρου. Ωστόσο δεν είνα η πρώτη φορά που κανάλι του Φίλιππου Βρυώνη κάνει «ξερή» αντιγραφή άλλου σταθμού.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα το (πάλαι ποτέ) ΑΒ Channel, που είχε «πειράξει» το τωρινό λογότυπο του Alpha προσθέτωντας κι ένα «Β» δίπλα του.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που το... κανονικό Mega είναι πολύ κοντά στην κατάρρευση, με τους ανταγωνιστές του να εποφθαλμιούν την πολύ πλούσια ταινιοθήκη του, τον τίτλο του και το δημοσιογραφικό δυναμικό του.

Πηγή: e-tetradio

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.