«Πόρτα» στους ακροδεξιούς του AfD από Γερμανούς ξενοδόχους – Στην Πολωνία θα γίνει το συνέδριο του κόμματος

«Πόρτα» στους ακροδεξιούς του AfD από Γερμανούς ξενοδόχους – Στην Πολωνία θα γίνει το συνέδριο του κόμματος

Οι βουλευτές της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) θα συνεδριάσουν από αύριο μέχρι και την Κυριακή στην Πολωνία, καθώς πολλά γερμανικά ξενοδοχεία αρνήθηκαν να τους δεχτούν, όπως έγινε γνωστό από καλά πληροφορημένες πηγές.

Περίπου οι 70 από τους 91 βουλευτές του κόμματος θα βρεθούν από αύριο το βράδυ στην πόλη Σέτσιν, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Η απόφαση να γίνει το συνέδριο στην Πολωνία ελήφθη για πολλούς λόγους, σύμφωνα με τον όμιλο μέσων ενημέρωσης RND. Ο ένας από αυτούς είναι ότι οι τιμές των ξενοδοχείων είναι χαμηλότερες στη γειτονική χώρα. Επιπλέον, πολλά γερμανικά ξενοδοχεία αρνήθηκαν να τους φιλοξενήσουν ή ακύρωσαν τις κρατήσεις.

Μια τέτοια συνέλευση των μελών της AfD είχε ακυρωθεί τον περασμένο Μάρτιο όταν ένας ξενοδόχος αρνήθηκε να τους δεχτεί, φοβούμενος την “αρνητική διαφήμιση”.

Με τη μετάβασή τους στην Πολωνία ελπίζουν επίσης να αποφύγουν τις αντιδιαδηλώσεις, που συχνά παίρνουν βίαιη τροπή. Για τον λόγο αυτό το κόμμα είχε ματαιώσει και την εκλογική βραδιά στο Βερολίνο την ημέρα των ευρωεκλογών.

Στη συνεδρίαση αυτή οι ακροδεξιοί βουλευτές θα προετοιμάσουν την επόμενη κοινοβουλευτική σύνοδο και θα ξεκαθαρίσουν τη στάση του κόμματος απέναντι σε μια σειρά θεμάτων, όπως στην κλιματική αλλαγή που έχει εξελιχθεί σε μείζων ζήτημα όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter