Γάζα: LIVE η ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων μεταξύ Χαμάς – Ισραήλ

Γάζα: LIVE η ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων μεταξύ Χαμάς – Ισραήλ

Ξεκινά από λεπτό σε λεπτό η διαδικασία ανταλλαγής ισραηλινών ομήρων που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης την 7η Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης: BBC: Η Χαμάς απελευθέρωσε 12 Ταϊλανδούς ομήρους

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Al Jazeera, η Αίγυπτος ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους ομήρους στο πέρασμα της Ράφα, στα σύνορα με τη Γάζα. Αναμένεται να απελευθερωθούν 13 όμηροι, 12 από τους οποίους προέρχονται από το Κιμπούτς Νιρ Οζ, σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι Channel 12.

Όσοι από τους ομήρους χρειάζονται ιατρική περίθαλψη θα μεταφερθούν κατευθείαν σε νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι θα περάσουν σωματικό και ψυχολογικό έλεγχο στη στρατιωτική βάση Χατζερίμ.

Επίσης, εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού έφτασαν με λεωφορείο στη φυλακή Οφέρ στη Δυτική Όχθη για να παραλάβουν τους 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους που πρόκειται να απελευθερωθούν από το Ισραήλ ως μέρος του πρώτου σταδίου της συμφωνίας για την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από τη Γάζα.

Όλοι οι κρατούμενοι έχουν μεταφερθεί στο Οφέρ πριν από την αναμενόμενη απελευθέρωσή τους σήμερα το απόγευμα και επί του παρόντος βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Παράλληλα, οι Times of Israel μεταδίδουν ότι εκτός από τους 13 ισραηλινούς ομήρους που πρόκειται να απελευθερωθούν τα επόμενα λεπτά, το γραφείο ΜΜΕ της Αιγύπτου ανακοινώνει ότι διαπραγματεύτηκε με επιτυχία τη χωριστή απελευθέρωση 12 ταϊλανδών ομήρων που απήχθησαν κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η Μπανγκόκ λέει ότι πιστεύει ότι 26 από τους πολίτες της συνελήφθησαν όμηροι εκείνη την ημέρα. Οι 12 όμηροι φέρεται επίσης να απελευθερωθούν σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση των ομήρων – Έτοιμο το Ισραήλ για την «Πόρτα του Ουρανού»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter