Πόρτο Γερμενό: Προς το βουνό «σπρώχνουν» οι άνεμοι τη φωτιά – Κάηκε ένα σπίτι – Ισχυρές οι δυνάμεις της πυροσβεστικής (Photos)

Πόρτο Γερμενό: Προς το βουνό «σπρώχνουν» οι άνεμοι τη φωτιά – Κάηκε ένα σπίτι – Ισχυρές οι δυνάμεις της πυροσβεστικής (Photos)
Πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό, Τρίτη 5 Ιουλίου 2022. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Πόρτο Γερμενό. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενωθεί ο οικισμός Μύτικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα σπίτι έχει καεί μέχρι στιγμής ενώ οι ισχυροί άνεμοι «σπρώχνουν» το βασικό μέτωπο της φωτιάς προς την περιοχή του Αλεποχωρίου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, επιχειρούν πλήρως και συντονισμένα στη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μάνδρας, Παναγιώτης Κολοβέντζος.

«Η φωτιά είναι μέσα στη χαράδρα και καίει δασικές εκτάσεις», είπε και πρόσθεσε: «Οι δυνάμεις επιχειρούν πλήρως και σε όλο το μέτωπο, όμως οι συνεχείς εναλλαγές του αέρα δυσκολεύουν πολύ το έργο τους. Αν δεν είχε αυτή την δύναμη ο αέρας, θα την είχαμε θέσει υπό έλεγχο, όμως αλλάζει συνεχώς και κάποιες στιγμές δυναμώνει πολύ».

«Εκκενώθηκε προληπτικά ο Μύτικας, με εντολή να κινηθούν προς την Ψάθα. Από εκεί και πέρα, είμαστε σε πλήρη κινητοποίηση με όλες τις δυνάμεις μας», ανέφερε ο κ. Κολοβέντζος.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων τα 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ενώ με εντολή του αρχηγού του Π.Σ, αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της. Σε Γενική Επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Για την πορεία της πυρκαγιάς στο Πόρτο Γερμενό αλλά και στα υπόλοιπα ενεργά μέτωπα θα υπάρξει ενημέρωση στις 18:00 από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter