Πορτογαλία: 13 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον σε ποδοσφαιρική ομάδα

Πορτογαλία: 13 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον σε ποδοσφαιρική ομάδα

Δεκατρία κρούσματα της παραλλαγής του κορονοϊού Όμικρον καταγράφηκαν στην ποδοσφαιρική ομάδα της Λισαβόνας  Belenenses.

Σύμφωνα με την αρχή δημόσιας υγείας DGS, το αρχικό κρούσμα φέρεται να ήταν ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας, που είχε ταξιδέψει στην Νότια Αφρική/

Τα κρούσματα της νέας παραλλαγής εντοπίστηκαν έπειτα από τον αγώνα της Belenenses με την Benfica το Σάββατο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με μόνο εννέα παίκτες της Belenenses στον αγωνιστικό χώρο επειδή η υπόλοιπη μονάδα βρισκόταν σε απομόνωση και μόνο επτά παίκτες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το ημίχρονο.

“Βρισκόμαστε όλοι σε απομόνωση εκτός από την ομάδα νέων που δεν είχε παίξει το Σάββατο, 44 άτομα βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους”, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ομάδας.

“Δύο ή τρεις παίκτες και δύο ή τρεις παράγοντες έχουν συμπτώματα, αλλά τίποτα σοβαρό, οι υπόλοιποι είναι ασυμπτωματικοί. Όλοι περιμένουν να επαναλάβουν τις εξετάσεις μόλις δώσει την έγκριση η αρχή δημόσιας υγείας”, πρόσθεσε.

Οι πρόεδροι της Benfica και της Belenenses είπαν σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να διενεργήσουν τον αγώνα, διαφορετικά θα κινδύνευαν με τιμωρία για “αδικαιολόγητη απουσία”.

Όπως ανέφερε στην ενημέρωση του ο Ζοσέ, «τα πρώτα 13 κρούσματα της παραλλαγής που εντοπίστηκαν στη χώρα, αφορούν περιπτώσεις που συνδέονται με παίκτες της ομάδας της Μπελενένσες, καθώς ένα από τα κρούσματα, είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική. Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή Καφού Πέτε ο οποίος βρέθηκε θετικός στην παραλλαγή και μετά από τις αναλύσεις που έγιναν, το θετικό του κρούσμα έχει να κάνει με τη νέα μετάλλαξη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter