Πορτογαλία: Ανησυχητική άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού πριν την έλευση τουριστών από ΕΕ

Πορτογαλία: Ανησυχητική άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού πριν την έλευση τουριστών από ΕΕ

Η Πορτογαλία έχει ήδη ανοίξει ξανά τα σύνορά της για συγκεκριμένες χώρες με σκοπό να υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες.  Από 1η Ιουλίου η χώρα αναμένεται να ανοίξει περαιτέρω τα σύνορά της, ωστόσο, από τις αρχές Ιουνίου τα κρούσματα κορονοϊού έχουν ξεπεράσει τις 3.000.

Συγκεκριμένα, στις 22 Μαΐου η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοινώνει πως είναι έτοιμη να δεχθεί και πάλι τουρίστες από την ΕΕ στην επικράτειά της, εξηγώντας πως κάποιοι υγειονομικοί έλεγχοι θα γίνονται στα αεροδρόμια, αλλά δεν θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα όσοι μπαίνουν στη χώρα. Είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ανακοινώνει τις προθέσεις της να ανοίξει και πάλι τα σύνορα στον τουρισμό

Ωστόσο, η εικόνα της χώρας από τις αρχές Ιουνίου έχει επιδεινωθεί σημαντικά, αφού τα κρούσματα κορονοϊού έχουν ξεπεράσει τις 3.000. Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, με την κυβέρνηση να τα αποδίδει στον αυξημένο αριθμό τεστ που γίνονται σε εργαζόμενους σε εργοστάσια, εργοτάξια και αποθήκες. 

Επίσης, από τις αρχές του Ιουνίου αρχίζουν να ανοίγουν γυμναστήρια και εμπορικά κέντρα, με τους ειδικούς να υπογραμμίζουν πως θα πρέπει να τηρούνται οι νέοι κανόνες αδιαλείπτως και απολύτως. Τα πρώτα σημάδια όμως από την επαναφορά στην καθημερινότητα δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα δημιουργώντας μεγαλύτερη ανησυχία για το τι επρόκειτο να συμβεί όταν η χώρα ανοίξει περαιτέρω τα σύνορά της. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter