Πορτογαλία: Άνοιξαν τα καφέ και τα νηπιαγωγεία στη χώρα

Πορτογαλία: Άνοιξαν τα καφέ και τα νηπιαγωγεία στη χώρα

Καφέ σέρβιραν πρωινό καφέ, νηπιαγωγεία ξανάνοιξαν και παιδιά με μάσκες _x000D_
πήγαν πίσω στο σχολείο για πρώτη φορά έπειτα από μήνες καθώς η _x000D_
Πορτογαλία εισήλθε σήμερα, Δευτέρα, στη δεύτερη φάση της εξόδου της από _x000D_
το lockdown.

Ωστόσο πληθώρα κανονισμών προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού –από τις βάρδιες στις σχολικές αίθουσες έως τον μειωμένο αριθμό των πελατών στα εστιατόρια– δείχνουν πως η ζωή απέχει ακόμη μακράν του κανονικού.

Μόνο οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου επέστρεψαν με φυσική παρουσία στα θρανία, σχηματίζοντας ουρά έξω από τις πόρτες των σχολείων για ελέγχους θερμοκρασίας προτού μπουν μέσα.

Ενθαρρυμένη από την επιβράδυνση των κρουσμάτων –ο αριθμός τους φθάνει τώρα τα 29.036 με 1.218 θανάτους– η κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή πως η χώρα είναι έτοιμη για τη δεύτερη φάση του σχεδίου εξόδου της. Αυτό σήμαινε την επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, καταστημάτων εμβαδού έως 400 τετραγωνικών μέτρων, σχολείων, εστιατορίων, μουσείων και αιθουσών τέχνης.

Τα εστιατόρια αμφέβαλλαν αν θα μπορούν να επιβιώσουν για πολύ, δεδομένων των αυστηρών περιορισμών στον επιτρεπόμενο αριθμό πελατών — και της χαμηλής ζήτησης. «Επιτρέπεται να δουλέψουμε μόνο στο ένα τρίτο της δυναμικότητάς μας, και μπορεί να μην το φθάσουμε ούτε κι αυτό, χωρίς τουρίστες εδώ γύρω», δήλωσε ο Ντιόγο Σίλβα, σερβιτόρος σε ένα εστιατόριο με πορτογαλική κουζίνα στη Λισαβόνα. «Θα βάλουμε τα δυνατά μας, αλλά δεν φαίνεται καλό», είπε, καθώς στεκόταν στην πόρτα φορώντας τη μάσκα του ενώ συνάδελφοί του μετακινούσαν τραπέζια στο μονόχωρο εστιατόριο που επιτρέπεται να εξυπηρετεί έως οκτώ πελάτες κάθε φορά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter