Πορτογαλία: Αποκλείουν οι αρχές το σενάριο της τρομοκρατίας για την επίθεση στη Λισαβόνα

Πορτογαλία: Αποκλείουν οι αρχές το σενάριο της τρομοκρατίας για την επίθεση στη Λισαβόνα

Απέκλεισαν οι πορτογαλικές αρχές το σενάριο της τρομοκρατίας, αναφορικά με την επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, σε κέντρο σιιτών μουσουλμάνων στη Λισαβόνα και η οποία στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

«Τίποτα δεν δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση» ή για «ριζοσπαστικοποίηση» του υπόπτου, δήλωσε ο αρχηγός της δικαστικής αστυνομίας Λουίς Νέβες, προσθέτοντας πως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις «φαίνεται πως πρόκειται για ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου».

«Αυτό που μπορεί να συνέβη εδώ, αλλά θα μπορέσει να διαπιστωθεί μόνο με μια ψυχιατρική αξιολόγηση, είναι να πρόκειται για ψυχωσική κρίση», είπε επίσης, διευκρινίζοντας πως η έρευνα συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, πρόκειται για μια «μεμονωμένη πράξη», όμως τα κίνητρα δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, είχε δηλώσει χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ζοζέ Λουίς Καρνέιρο.

Οι ερευνητές κατάφεραν να ανιχνεύσουν το δρομολόγιο του υπόπτου από τη χώρα καταγωγής του μέχρι την άφιξή του στην Ελλάδα, όπου η σύζυγός του έχασε τη ζωή της σε μια πυρκαγιά.

Ο ύποπτος ως δράστης, πατέρας τριών παιδιών ηλικίας από 4 ως 9 ετών, είχε φθάσει στην Πορτογαλία το 2021. Επρόκειτο να μεταβεί στη Γερμανία μέσα στις επόμενες ημέρες μαζί με τα παιδιά του, σύμφωνα με τον Νέβες.

Πηγή: AFP, Euronews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter