Πορτογαλία: Αποστολή πρόσθετου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία

«Η Πορτογαλία έχει ήδη στείλει περισσότερους από 60, 70 τόνους πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και θα στείλει κι άλλο σύντομα», ανέφερε ο Ζοάο Γκόμες Κραβίνιο, ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών.

Μιλώντας σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Κραβίνιο γνωστοποίησε την απόφαση της χώρας του να «σύντομα» πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία λέγοντας πως πρόκειται για «εξοπλισμό προστασίας αλλά και εξοπλισμό επίθεσης», πρόσθεσε.

Η Πορτογαλία είχε ήδη ανακοινώσει στα τέλη Φεβρουαρίου την αποστολή στην Ουκρανία «γιλέκων, κράνων, γυαλιών νυχτερινής όρασης, χειροβομβίδων, πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων» και «αυτόματων τυφεκίων G3» είπε συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του ο επικεφαλής της πορτογαλικής διπλωματίας.

Η Πορτογαλία προέβη επίσης την Τρίτη στην αποκύρηξη δέκα εργαζομένων της ρωσικής πρεσβείας ως «personae non gratae» αποδίδοντας τους «δραστηριότητες αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια» και «το διπλωματικό τους καθεστώς».