Πορτογαλία: Δέκα νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων ανακοίνωσαν οι αρχές – Έφτασαν τα 49

Πορτογαλία: Δέκα νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων ανακοίνωσαν οι αρχές – Έφτασαν τα 49

Δέκα νέα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων επιβεβαίωσε η υγειονομική αρχή της Πορτογαλίας (DGS), ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 49, αριθμός που ισοδυναμεί με αυτόν των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στη γειτονική Ισπανία.

Οι δύο χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου συγκαταλέγονται μεταξύ των βασικών κέντρων του πρόσφατου ξεσπάσματος της συνήθως ήπιας ιογενούς νόσου, εκτός από τις ενδημικές περιοχές του ιού σε τμήματα της δυτικής και της κεντρικής Αφρικής.

Η DGS ανέφερε ότι όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν άνδρες, οι περισσότεροι ηλικίας κάτω των 40 ετών. Όλοι τους είναι σε σταθερή κατάσταση και κανείς δεν έχει νοσηλευτεί.

Η Ισπανία επιβεβαίωσε σήμερα ένα επιπλέον κρούσμα. Η περιοχή της Μαδρίτης, όπου έχουν εντοπιστεί σχεδόν όλες οι λοιμώξεις της χώρας που στην πλειονότητά τους συνδέονται με μια σάουνα ενηλίκων, αναμένεται να επικαιροποιήσει τους αριθμούς των κρουσμάτων αργότερα σήμερα.

Οι περισσότερες από τις λοιμώξεις που έχουν εντοπιστεί παγκοσμίως μέχρι στιγμής στην επιδημία δεν είναι σοβαρής μορφής. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό και εξάνθημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter