Πορτογαλία: Έρευνα της Αστυνομίας στο γραφείο του Σεντένο

Πορτογαλία: Έρευνα της Αστυνομίας στο γραφείο του Σεντένο

Αστυνομικοί από το 9ο τμήμα της Λισαβόνας μετέβησαν στο Υπουργείο Οικονομικών και έκαναν έρευνα στο γραφείο του υπουργού και προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα στο υπουργείο ωστόσο δήλωσε πως κανείς δεν έχει κατηγορηθεί μέχρι στιγμής για κανένα αδίκημα ενώ δεν ανέφερε καν το όνομα του Πορτογάλου υπουργού.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα της Πορτογαλίας Expresso, όμως, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, η έρευνα επικεντρώνεται στην σχέση του Σεντένο με τον πρόεδρο της Μπενφίκα, Λουίς Βιέιρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εξετάζεται ενδεχόμενη εμπλοκή του Σεντένο σε ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση του γιου του Βιέιρα ενώ γίνεται λόγος και για εισιτήρια που φέρεται να ζήτησε ο υπουργός από τον Βιέιρα για τον αγώνα Μπενφίκα – Πόρτο.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πώς το υπουργείο συνεργάζεται με τις Αρχές για το θέμα. Το υπουργείο έχει αρνηθεί στο παρελθόν οποιαδήποτε επαφή μεταξύ Σεντένο και Βιέιρα για την φορολογική κατάσταση του γιου του δεύτερου ή κυβερνητική ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ για τα εισιτήρια επισημαίνει ότι δεν αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter