Πορτογαλία: Φαβορί για τις εκλογές οι Σοσιαλιστές, «δείχνουν» οι δημοσκοπήσεις

Πορτογαλία: Φαβορί για τις εκλογές οι Σοσιαλιστές, «δείχνουν» οι δημοσκοπήσεις

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό κόμμα της Πορτογαλίας παραμένει το φαβορί των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει περισσότερες έδρες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές, πριν από τέσσερα χρόνια, χωρίς όμως να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) βρίσκεται στη δεύτερη θέση, περίπου 10 μονάδες πίσω από το κεντροαριστερό κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Οι Σοσιαλιστές συγκεντρώνουν ποσοστά από 36,5% έως 38,8% και το PSD 25,5%-26,8% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των ινστιτούτων Aximage και Eurosondagem. Την Τετάρτη, μια άλλη δημοσκόπηση έφερνε το PSD στο 30%.

Μια τρίτη δημοσκόπηση, των ινστιτούτων ICS/ISCTE δίνει επίσης διαφορά δέκα μονάδων στα δύο κόμματα, με την πρόθεση ψήφου για τους Σοσιαλιστές στο 38% και για το PSD στο 28%.

Στην περίπτωση που οι Σοσιαλιστές καταφέρουν να συγκεντρώσουν ποσοστό 38% την Κυριακή, τότε θα χρειαστούν τη στήριξη μόνο ενός άλλου μικρότερου κόμματος για να σχηματίσουν και πάλι κυβέρνηση. Εάν ξεπεράσουν το 39% θα μπορούσαν να στηριχθούν μόνο στο οικολογικό κόμμα PAN (Άνθρωποι-Ζώα-Φύση) και να εγκαταλείψουν τους εταίρους τους του Αριστερού Μπλοκ και του συνασπισμού Κομμουνιστών-Πρασίνων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter