Πορτογαλία: Ο πρώην υπουργός Άμυνας τέθηκε υπό έρευνα για υπόθεση κλοπής όπλων

Πορτογαλία: Ο πρώην υπουργός Άμυνας τέθηκε υπό έρευνα για υπόθεση κλοπής όπλων

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Πορτογαλίας Ζοζέ Αλμπέρτου Αζερέντου Λόπες ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει τεθεί υπό έρευνα για τον ρόλο του στην απόκρυψη μιας υπόθεσης κλοπής πολεμικού υλικού που είχε προκαλέσει σάλο και εξαιτίας της οποίας αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

«Τέθηκα υπό έρευνα χθες (Πέμπτη) στο πλαίσιο της ‘υπόθεσης Τάνκος’» ανέφερε σε μια ανακοίνωση προς το πρακτορείο ειδήσεων Lusa, χρησιμοποιώντας το όνομα της βάσης όπου αποθηκεύονταν τα κλαπέντα όπλα.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, θεωρείται ύποπτος για «παραπλάνηση της δικαιοσύνης».

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, πολλά στελέχη της στρατονομίας και της χωροφυλακής συνελήφθησαν με την υποψία ότι οργάνωσαν την ‘ανακάλυψη’ του οπλισμού σε συνεργασία με τους δράστες της κλοπής, οι οποίοι ήλπιζαν έτσι να αποφύγουν τη δίωξη.

Συνολικά, μεταξύ των φερόμενων ως δραστών της κλοπής και των συνεργών τους, 24 άτομα έχουν τεθεί υπό έρευνα στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής.

Πολιτικά εξασθενημένος από το σκάνδαλο, ο Αζερέντου Λόπες παραιτήθηκε από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση τον περασμένο Οκτώβριο, διαψεύδοντας ότι είχε ενημερωθεί για «οποιαδήποτε επιχείρηση συγκάλυψης».

Όμως, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ένα από τα στελέχη της δικαστικής στρατονομίας κατέθεσε πως ο υπουργός Άμυνας είχε λάβει μια έκθεση όπου περιγραφόταν η ‘στημένη’ επιχείρηση για τον εντοπισμό των όπλων.

Στα τέλη Ιουνίου 2017, άγνωστοι μπήκαν σε μια αποθήκη όπλων του στρατού ξηράς στο Τάνκος, στην κεντρική Πορτογαλία, και έκλεψαν 150 χειροβομβίδες, 44 αντιαρματικές ρουκέτες, 18 δακρυγόνα και 1.450 σφαίρες.

Τα όπλα, εκτός από τα πυρομαχικά, βρέθηκαν έπειτα από ανώνυμη καταγγελία σε ένα χωράφι, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την αποθήκη.

Τότε είχε προκληθεί σάλος και πολλά ερωτηματικά για την ασφάλεια των στρατοπέδων των ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter