Πορτογαλία: Παραίτηση υφυπουργού μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς

Πορτογαλία: Παραίτηση υφυπουργού μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, μετά την έναρξη έρευνας για διαφθορά, που αφορούσε την αγορά από το κράτος υλικών για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τις δασικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο υφυπουργός Ζοζέ Αρτούρ Νέβες θεωρείται υπεύθυνος για την παραγγελία που δόθηκε, σε μια εταιρεία προσκείμενη στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, προκειμένου να εφοδιάσει με 70.000 μάσκες για το πρόσωπο τους κατοίκους των περιοχών που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές. Η τιμή στην οποία αγοράστηκαν αυτές οι ειδικές μάσκες για την προστασία από τον καπνό ήταν ελαφρώς υψηλότερη από εκείνη της αγοράς. Το σκάνδαλο όμως ξέσπασε όταν δημοσιογράφοι απέδειξαν ότι οι μάσκες… καίγονταν αν έρχονταν σε επαφή με τις φλόγες.

Κάθε καλοκαίρι δεκάδες πυρκαγιές εκδηλώνονται στα δάση της Πορτογαλίας και το 2017 περίπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η παραίτηση του Νέβες “για προσωπικούς λόγους” έγινε δεκτή, ανέφερε μια ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά έρευνα για “απάτη” και “διαφθορά” σχετικά με την απόκτηση αυτών των υλικών για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις πυρκαγιές. Η αγορά τους συγχρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκά κονδύλια.

“Η δικαιοσύνη λειτουργεί. Η κυβέρνηση είναι ήσυχη”, δήλωσε ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, το κόμμα του οποίου θεωρείται φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter