Πορτογαλία: Σε απομόνωση ο πρωθυπουργός – Συνεργάτης του βρέθηκε θετικός στην Covid-19

Πορτογαλία: Σε απομόνωση ο πρωθυπουργός – Συνεργάτης του βρέθηκε θετικός στην Covid-19

Ο επικεφαλής της πορτογαλικής κυβέρνησης Αντόνιο Κόστα, που ήλθε σε επαφή με έναν από τους συνεργάτες του ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19, τέθηκε σε απομόνωση, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

«Αν και είχε ήδη λάβει τις δύο δόσεις εμβολίου και συμμορφωνόταν με τους κανόνες αποστασιοποίησης και τη χρήση μάσκας, ο πρωθυπουργός ακολουθεί μια περίοδο καραντίνας, όπως προβλέπεται από τις υγειονομικές αρχές», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, στην οποία δεν διευκρινίζεται η διάρκεια της απομόνωσης.

Ο Κόστα, που βρέθηκε αρνητικός, δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα της Covid-19 και θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως.

Τη Δευτέρα, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός είχε ήδη λάβει το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ αφού είχε έλθει σε επαφή στο τελευταίο ευρωπαϊκό συμβούλιο των αρχηγών κρατών με τον επικεφαλής της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, που έχει μολυνθεί με Covid-19.

Τον Δεκέμβριο, ο Κόστα είχε ήδη τεθεί σε περίοδο απομόνωσης αφού είχε έλθει σε επαφή με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επίσης τότε είχε βρεθεί θετικός στον ιό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter