Πορτογάλος ο πρώτος πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βρετανία

Πορτογάλος ο πρώτος πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βρετανία

Η Ένωση ανακοίνωσε την Παρασκευή τον διορισμό του πρώτου πρεσβευτή της στη Βρετανία. Ο Πορτογάλος Ζοάο Βάλε ντε Αλμέιντα θα αναλάβει τα καθήκοντά του αμέσως μετά το Brexit.

Ο πρώην πρεσβευτής της ΕΕ στις ΗΠΑ θα αναλάβει επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας στη Βρετανία, την επομένη του Brexit, την 1η Φεβρουαρίου., θα ηγείται της αντιπροσωπείας που θα εκπροσωπεί την Ένωση στη Βρετανία, η οποία έγινε τρίτη χώρα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο 62χρονος Πορτογάλος ήταν πρεσβευτής της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη από το 2015 έως το 2019. Είχε διατελέσει πρώτος πρεσβευτής της ΕΕ στις ΗΠΑ από 2010 έως το 2014. Είχε μετάσχει στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την διατλαντική εταιρική σχέση εμπορίου και επενδύσεων (TTIP), συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν πλέον εγκαταλειφθεί.

Με σπουδές στη δημοσιογραφία, ο Ζοάο Βάλε ντε Αλμέιντα είναι έμπειρος υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος. Ήταν επίσης ο επικεφαλής του γραφείου του πρώην προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter