Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Στον απόηχο της ανάδειξης του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για λογαρισμό της «Εφ.Συν» φαίνεται πως σημειώνει άνοδο το Κίνημα Αλλαγής, της τάξεως του 11% από 6,5%.  Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη δημοσκοπική εξέλιξη που συνδέεται με τη μαζική συμμετοχή στην πρόσφατη εσωκομματική διαδικασία και την εκλογή ενός νέου προσώπου στη θέση του αρχηγού.

Τη δημιουργία νέων δεδομένων διαμορφώνουν οι συνθήκες – εάν τα ποσοστά αυτά δεν αποδειχθούν προϊόντα συγκυρίας – κάτι το οποίο φαίνεται πως θα επηρεάσει τόσο την ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προς το παρόν πάντως, τα δύο κόμματα παραμένουν οι κυρίαρχες δυνάμεις, αν και αμφότερα με μικρές απώλειες και τη μεταξύ τους διαφορά αναλλοίωτη -σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Οκτωβρίου- στις οχτώ μονάδες (Ν.Δ. στο 33% και ΣΥΡΙΖΑ στο 25%).

Προεδρία ΚΙΝΑΛ

Αναφορικά με την ανάληψη της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ από τον κ. Ανδρουλάκη, ως μια νέα αρχή διαβάζει την εκλογή του το 39% των πολιτών, ενώ το 46% υποστηρίζει ότι με τον 42χρονο στο τιμόνι το ΚΙΝΑΛ. είναι ένα κόμμα περισσότερο ή το ίδιο συμπαθητικό από ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ψήφος στο ΚΙΝΑΛ

Το ενδεχόμενο ψήφου στο ΚΙΝΑΛ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές εξαιτίας της αλλαγής στην ηγεσία του, το 20% δηλώνει ότι αυξάνει τις πιθανότητες και το 63% ούτε μειώνει ούτε αυξάνει, αφού οι εν λόγω συμμετέχοντες δεν θα το ψήφιζαν έτσι κι αλλιώς.

Φθορά της ΝΔ 

Στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα ευρήματα, τη φθορά της Ν.Δ. αποτυπώνει η υψηλή δυσαρέσκεια (66%) για το κυβερνητικό έργο. Εξίσου και περισσότερο δυσαρεστημένοι είναι πάντως οι ερωτηθέντες από την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ (81%).

Κοινωνία και προβλήματα

Σε σχέση με τα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία τους τελευταίους μήνες, η πανδημία του κορονοϊού θεωρείται ως το σπουδαιότερο ζήτημα για τη χώρα, δεύτερο έρχεται το θέμα της ακρίβειας στην ίδια θέση με τους χαμηλούς μισθούς και την εργασιακή ανασφάλεια, ακολουθούν οι υποθέσεις διαφάνειας και η διαφθορά, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν τα εθνικά θέματα.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter