Πώς δουλεύει αυτό μπαμπά;

Πώς δουλεύει αυτό μπαμπά;

Αυτοί μαρτυράνε μόνοι τους.
Και στην περίπτωση Λιγνάδη και τώρα, με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αποδεσμεύσει το Μαξίμου από τις εύλογες αντιδράσεις της κοινωνίας.
«Όχι μόνο η χώρα μας, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με αυτήν την απειλή», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση που δέχθηκε για το ζήτημα των παρακολουθήσεων και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

*** Ναι ρε Γιάνναρε, το ξέραμε μήνες τώρα. Έχουν γίνει σχετικά ρεπορτάζ από τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ του κόσμου. Στην παρούσα φάση όμως μας ενδιαφέρει για την Ελλάδα. Μας ενδιαφέρει αν παρακολουθούνται οι πολιτικοί αρχηγοί, μας ενδιαφέρει αν παρακολουθούν εμάς τους ίδιους, μας ενδιαφέρει αν η ΕΥΠ – μετά τη φωτογραφική τροπολογία – παρακολουθεί όποιον θέλει, όποτε θέλει, στο όνομα της Εθνικής Ασφάλειας και ο παρακολουθούμενος δεν το μαθαίνει ποτέ.

*** Για όλα φταίει κάποιος άλλος. Ποτέ ο Μητσοτάκης, ποτέ η κυβέρνηση. Η φάση είναι «τι να κάνουμε; Παρακολουθούν και στο εξωτερικό». Ξέρω εγώ, σε ποιον να πούμε, αν είναι, να κάνει κάτι; Σε ποιον να ζητήσουμε ευθύνες και εξηγήσεις;

*** Και μιας και μιλάμε για παρακολουθήσεις, να πούμε και ένα μπράβο, από εδώ, από τη στήλη, στον Άγγελο Προβολισιάνο για τη συνέντευξη του Χρήστου Μαυρίκη που δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο Documento, την οποία και «ρούφηξα» μεταξύ ήλιου, θάλασσας και τζιν με grapefruit soda.

*** Ο «κοριός» του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε για την εποχή που παρακολουθούσε για λογαριασμό του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού τον Ανδρέα Παπανδρέου και αρκετούς άλλους του ΠΑΣΟΚ, ενώνοντας με τις αφηγήσεις του τις δύο χρονικές συγκυρίες, το τότε με το τώρα, που έχουν όμως κοινό παρανομαστή και φυσικό κοινό… επώνυμο.

*** «Μαθαίναµε τα ραντεβού που έκλεινε ο Ανδρέας Παπανδρέου λόγου χάρη µε τον αρχιεπίσκοπο. Έκλεινε ραντεβού ο Ανδρέας Παπανδρέου για την Τετάρτη; Μπαίναµε σφήνα την Τρίτη εµείς. Έτσι λίγες µέρες πριν από τις εκλογές βγήκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και είπε για να κοροϊδέψει τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Όπου πάω από πίσω µου έρχεται και ο Ανδρέας. Τώρα τελευταία ακολουθεί και τη Μαρίκα. Όπου και να πάει η Μαρίκα από πίσω ο Ανδρέας», είπε.

*** Δεν φτάνει δηλαδή που παρακολουθούσε τον πολιτικό του αντίπαλο, κλέβοντας του την εξουσία, το πρόγραμμα, πληροφορίες και ό,τι άλλο ήθελε, ήθελε να βγει κι από πάνω. Αλλά τι να περιμένεις από κάποιον που στη Κατοχή έτρωγε από τρία συσσίτια, ενώ δίπλα του πέθαινε κόσμος;

https://twitter.com/GiannisMpathas/status/1320707654063398914?s=20&t=rSNn5WqD-wisYMWvVp9djw

*** Στο τέλος είπε ότι τον Μητσοτάκη τον πήγαιναν, ως παιδί, στον Παρνασσό για να κάνει σκι, αλλά «το παιδί δεν στροφάριζε». Καλά το είχε πει και η μάνα του, με άλλα λόγια βέβαια, αλλά το είχε πει…

*** Προτομή του Βιετναμέζου Κομμουνιστή ηγέτη, Χο Τσι Μινχ, θα στηθεί, όπως ο Νίκος Δένδιας είπε, στην Έδεσσα. Όχι, ούτε πρωταπριλιά έχουμε, ούτε ο υπουργός Εξωτερικών ξαφνικά το γύρισε από το «ο Ιωάννης Μεταξάς δεν πρέπει να χαρίζεται στη Χρυσή Αυγή» στο «εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι».
Με αφορμή το ταξίδι του στο Βιετνάμ, ανακοίνωσε ότι θα στηθεί προτομή για να αναδείξει το γεγονός ότι ήταν στις τάξεις του γαλλικού στρατού, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και πήρε μέρος στις μάχες στο Μακεδονικό μέτωπο.
Εν τω μεταξύ, πιθανότατα δεν πήρε ποτέ μέρος στο Μακεδονικό Μέτωπο. Τουλάχιστον έτσι λένε στη Γαλλία. Δεν πειράζει, όμως, θα μας μείνει η προτομή.
Φρουράάάά, φρουράάάά…

*** Τι εννοείτε φίλοι μου ότι παίρνουν τα non papers και τα βάζουν χωρίς να αλλάξουν ούτε κόμμα; Αυτό;

*** Μπράβο στον Κώστα Μπακογιάννη δεν είπαμε. Μια τάξη, μια αλφαδιά το Σύνταγμα… Να το βλέπεις και να κλαις.

*** Δύο γυναικοκτονίες, με διαφορά μερικών ωρών, σημειώθηκαν σε Κρήτη και Ζάκυνθο. Το αίμα είναι αρκετό για να μην το βλέπουν όσοι αρνούνται ακόμα και σήμερα τον όρο γυναικοκτονία. Δεν τις σκοτώνουν επειδή τις αγαπούν, ούτε γιατί ζηλεύουν, τις σκοτώνουν επειδή νομίζουν ότι έχουν εξουσία πάνω τους. Τελεία και παύλα…

*** Κάποιοι στη Λάρισα υποχρεώνουν με χτυπήματα τα άλογα να προσκυνήσουν μια εικόνα. Εδώ πρέπει να επέμβει εισαγγελέας για κακοποίηση ζώου ή μπα επειδή έτσι επιτάσσει το γεμάτο αγάπη χριστιανικό μας έθιμο;
Ζώα, ε ζώα… Και δεν λέω τα άλογα φυσικά…

https://twitter.com/Lgbtqi_activism/status/1553318492132212739?s=20&t=rSNn5WqD-wisYMWvVp9djw

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter