Πώς ένα σκίτσο για τη Λιζ Τρας έφερε… γκρίνια και «μουρμούρα» στην Ιταλία

Πώς ένα σκίτσο για τη Λιζ Τρας έφερε… γκρίνια και «μουρμούρα» στην Ιταλία

«Βολές» κατά του περιοδικού «The Economist» προερχόμενες από την Ιταλία, καθώς στο εξώφυλλο του τεύχους του που κυκλοφορεί χρησιμοποιεί σκίτσο της Λιζ Τρας με «τετριμμένα στερεότυπα», όπως σχολιάζει ο πρέσβης της χώρας στη Βρετανία.

Το σκίτσο στο εξώφυλλο του γνωστού για το ιδιόρρυθμο χιούμορ του περιοδικού εικονίζει την απερχόμενη πλέον πρωθυπουργό της Βρετανίας, τη Λιζ Τρας, με αμφίεση που παραπέμπει σε ρωμαίο εκατόνταρχο. Περικεφαλαία, μια πίτσα για ασπίδα από την οποία λείπει ένα κομμάτι, πιρούνι με μακαρόνια αντί για ακόντιο στο αριστερό χέρι και τίτλο «Welcome to Britaly».

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Ποιος θα πάρει το «μουτζούρη» στους Τόριδες;

Ο πρεσβευτής Ίνιγκο Λαμπερτίνι στηλίτευσε μέσω Twitter το ότι το περιοδικό «δυστυχώς» εμπνεύστηκε «από τα πιο τετριμμένα στερεότυπα» για την Ιταλία. «Αν και η μακαρονάδα και η πίτσα είναι τα πιο περιζήτητα φαγητά στον κόσμο, ως η δεύτερη σημαντικότερη βιομηχανική χώρα στην Ευρώπη, στο επόμενο εξώφυλλό σας θα σας υποδεικνύαμε να διαλέξετε έτσι γι’ αλλαγή κάτι από τους τομείς μας της αεροδιαστημικής, της βιοτεχνολογίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας ή της φαρμακοβιομηχανίας», πρόσθεσε δηκτικά ο διπλωμάτης.

Το εβδομαδιαίο βρετανικό περιοδικό χρησιμοποιεί στο άρθρο του την Ιταλία λίγο ως πολύ σαν παράδειγμα προς αποφυγή, όπως θυμίζει ότι είχαν κάνει επίσης η κυρία Τρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κουάζι Κουάρτενγκ το 2012, αναφερόμενο στην πολιτικοοικονομική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η πολιτική αστάθεια που συνήθιζε να αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ιταλίας μόλυνε πλήρως τη Βρετανία», αναφέρει το κύριο άρθρο, προσθέτοντας πως «η χαμηλή ανάπτυξη και η υποταγή στις αγορές» είναι πλέον επίσης κοινά των δύο χωρών. Ταυτόχρονα η σύνταξη του Economist κρίνει πως οι συγκρίσεις είναι εν μέρει ανακριβείς, επικαλούμενη τις χαμηλότερες ιταλικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα και το χαμηλότερο δημόσιο χρέος της Βρετανίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter