Πώς η αποφυλάκιση Πατέλη ναρκοθετεί την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή

Πώς η αποφυλάκιση Πατέλη ναρκοθετεί την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή

Η απόφαση αποφυλάκισης του καταδικασθέντος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Πατέλη, δεν αποτελεί απλώς υποβάθμιση της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, αλλά και ναρκοθέτησή της. Αυτό υποστήριξε μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή Kontra24 της Αναστασίας Γιάμαλη στο Kontra Channel, ο δικηγόρος και συνήγορος των Αιγυπτίων ψαράδων, Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος αποκάλυψε ότι εκκρεμούν 20 αιτήσεις αποφυλάκισης καταδικασθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ τρεις έχουν γίνει δεκτές.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, η πρόταση του εισαγγελέα του δικαστηρίου αναστολών τον οποίο χθες αποφάσισε την αποφυλάκιση Πατέλη με περιοριστικούς όρους μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση στο Εφετείο, δείχνει ότι ο ίδιος δεν αποδέχεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έκρινε για τον Γιώργο Πατέλη ότι «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα (σ.σ. η συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα) τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Διαβάστε επίσης: Με παρέμβαση Πλιώτα μελετάται η αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη Γιώργου Πατέλη

«Πώς είναι δυνατόν ο εισαγγελέας να εκφράζει άποψη για τα αίτια της δολοφονίας Φύσσα και να λέει ότι ήταν μια δολοφονία που έγινε για ειδικούς λόγους; Είναι σαν λέει ότι έγινε για περιστασιακούς λόγους. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν αποδέχεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση» σχολίασε σχετικά ο Κώστας Παπαδάκης.

Ο ίδιος επεσήμανε επιπλέον, ότι η καταδικαστική απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη. «Πώς λοιπόν έχει γνώμη για στοιχεία που περιλαμβάνονται σε μια δικογραφία την οποία δεν έχει διαβάσει ;» διερωτήθηκε σκωπτικά ο κ. Παπαδάκης και πρόσθεσε ότι «αν η απόφαση δεν είναι καθαρογραμμένη, πρόσβαση σ’ αυτή δεν έχει ούτε το δικαστήριο των αναστολών».

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, ζήτησε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας με την οποία αποφυλακίστηκε το στέλεχος της χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης, που είχε καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έτσι ώστε να μελετήσει αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. Η αναίρεση από τον Άρειο Πάγο -εφόσον υπάρξει- είναι ο μοναδικός τρόπος ν’ ανατραπεί η απόφαση αποφυλάκισης του καταδικασθέντος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter