Πως ο «καλός μας άνθρωπος» Θανάσης Βέγγος έσωσε φοιτητές από το Πολυτεχνείο

Πως ο «καλός μας άνθρωπος» Θανάσης Βέγγος έσωσε φοιτητές από το Πολυτεχνείο

Ο Θανάσης Βέγγος, εκτός από μεγάλος ηθοποιός ήταν σπουδαίος άνθρωπος και βαθιά δημοκράτης. Μία ιστορία από την πιο «μαύρη» νύχτα της δικτατορίας των συνταγματαρχών, αποδεικνύει ότι δεν μοίραζε μόνο γέλιο, αλλά αλληλεγγύη και αγάπη.

Ο Βέγγος τότε, έσωσε παιδιά που είχαν μόλις γλιτώσει από την είσοδο του τανκ στο Πολυτεχνείο.

Η μαρτυρία του Φραγκίσκου Κουνάνη σχετικά με τον ρόλο που επιτέλεσε ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, σώζοντας φοιτητές από το να πέσουν στα χέρια των βασανιστών της χούντας, αποδεικνύει το μεγαλείο του, γιατί πάντα θα τον θυμόμαστε με αγάπη και γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους:

«Μπροστά μας ο υπέροχος, ο μοναδικός, ο πραγματικός άνθρωπος και ηθοποιός Θανάσης Βέγγος. Είχε ρίξει τις πίσω θέσεις στο κιτρινόμαυρο παλιό ντάτσουν και μας έβαζε μπρούμυτα, μας σκέπαζε με κουβέρτες και από πάνω μας έβαζε μακριές πλάκες φελιζόλ, πέρναγε μέσα από τα μαύρα κοράκια και μας πήγε σπίτι μας…»

Για αυτό πάντα ο  Θανάσης θα είναι «ο καλός μας άνθρωπος». Γιατί την άγρια νύχτα του θανάτου και της εξέγερσης, βγήκε και έσωσε νέους, φοιτητές, επαναστάτες, δημοκράτες…

Πηγή: www.rosa.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter