Πώς παίρνουν άδεια οι εργαζόμενοι που νοσούν με κορονοϊό – Ολόκληρη η ΚΥΑ

Πώς παίρνουν άδεια οι εργαζόμενοι που νοσούν με κορονοϊό – Ολόκληρη η ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκε, μετά το αλαλούμ, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει πως θα παίρνουν αναρρωτική άδεια οι εργαζόμενοι που νοσούν από κορονοϊό.

Με την ΚΥΑ που εκδόθηκε δίνονται διευκρινίσεις και για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης ενώ ορίζεται ότι αρκεί το θετικό rapid test προκειμένου να θεωρηθεί νόμιμη η απουσία από την εργασία.

Όπως είχε πει την Τρίτη ο υπουργός Υγείας «προκειμένου να δοθεί αναρρωτική άδεια από την εργασία αρκεί το θετικό rapid για όλους τους εργαζομένους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να αποδέχονται το θετικό rapid για να δώσουν την αναρρωτική άδεια».

Στην απόφαση δεν προβλέπεται καμία διαφοροποίηση για όσους έχουν εμβολιαστεί και για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα αναφέρεται αναλυτικά το εξής:

«Για να θεωρηθεί νόμιμη η απουσία από την εργασία λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, αρκεί η βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σύμφωνα με την παρ. 3. Ειδικώς ως προς τους δημοσίους υπαλλήλους εφαρμόζεται η παρ. 3 του άρθρου τριακοστού όγδοου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α’ 83)».

Ολόκληρη η ΚΥΑ:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter