Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (LIVE)

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (LIVE)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα από την Κυριακή. Σύμφωνα με το meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της ημέρας  αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο καθώς και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Στην Αττική τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχίσουν, θα παρουσιάσουν όμως σημαντική εξασθένηση από το απόγεμα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Παράλληλα, σημειώνεται ότι:

  • Οι βροχές και οι καταιγίδες στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής και χαλαζοπτώσεις.
  • Η μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κατά τόπους θα προκαλέσει λασποβροχές.
  • Οι νότιοι άνεμοι που στα κεντρικά και νότια πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σταδιακά και δεν θα ξεπερνούν τα 6-7 μποφόρ.
  • Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 26/02 με εξαίρεση τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα διατηρήσουν την έντασή τους.

LIVE η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις

Στον πίνακα παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί της Δευτέρας

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις απογευματινές στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως στα νότια), την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Εύβοια και τις Σποράδες και από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αρχικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, σε μεγάλα υψόμετρα μέχρι και το μεσημέρι.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και στα βόρεια σε ανατολικών και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες (LIVE)

Τζόκερ: Σε ποια περιοχή συμπληρώθηκε το «χρυσό» δελτίο των 6,5 εκατ. ευρώ

Άγιος Παντελεήμονας: Νεκρός σε είσοδο πολυκατοικίας – Οι πρώτες πληροφορίες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter