Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις στα νησιά από την Παρασκευή – Οι διευκρινίσεις και οι εξαιρέσεις

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις στα νησιά από την Παρασκευή – Οι διευκρινίσεις και οι εξαιρέσεις

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού από τις 14 Μαΐου. Μεταξύ των όσων θα ισχύουν από την Παρασκευή ανακοινώθηκε και η άρση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, η οποία θα γίνεται με διαφορετικούς τρόπους στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά.

Συγκεκριμένα, η μετακίνηση εκτός νομού θα είναι ελεύθερη για την ηπειρωτική Ελλάδα, με την κυβέρνηση να συστήνει τη χρήση self test σε όσους θέλουν να μετακινηθούν.

Αντίθετα, όσον αφορά τα ταξίδια προς τα νησιά, θα ακολουθείται διαφορετική διαδικασία στην οποία επιβάλλεται είτε η χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού (το οποίο θα χορηγείται 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου), είτε με αρνητικό pcr test 72 ώρες πριν από την αναχώρηση, είτε με rapid / self test 24 ώρες πριν.

Οι ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες θα ελέγχουν τα παραπάνω δεδομένα που θα αφορούν όλους τους ταξιδιώτες (ημεδαπούς ή αλλοδαπούς) άνω των 5 ετών. Η δήλωση του self test θα γίνεται στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr. Το PLF θα εξακολουθήσει για εισερχόμενους τουρίστες.

Τα παραπάνω μέτρα δεν θα ισχύουν για την Εύβοια, τη Σαλαμίνα και τη Λευκάδα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter