Πώς θα κάνετε τη γυμναστική τρόπο ζωής

Πώς θα κάνετε τη γυμναστική τρόπο ζωής

Το ότι πρέπει να γυμναζόμαστε συστηματικά -αν όχι σε καθημερινή βάση- είναι μια διαπίστωση που αποτελεί κοινό τόπο για άλλους: κανείς δεν θα βρεθεί να διαφωνήσει με αυτή.

Ωστόσο από τη θεωρία μέχρι την πράξη υπάρχει πολλές φορές μια τεράστια απόσταση. Όλοι θέλουν να εντάξουν στο ημερήσιο πρόγραμμά τους ένα διάστημα κατά το οποίο θα γυμνάζονται αλλά η μειοψηφία το καταφέρνει.

Αιτίες για την αδυναμία των ανθρώπων να γυμνάζονται καθημερινά υπάρχουν πολλές. Ειδικά ο σύγχρονος άνθρωπος που ζει στις μεγαλουπόλεις μέσα στο άγχος και το στρες έχει όλες τις δικαιολογίες με το μέρος του για το γεγονός ότι αδυνατεί να γυμνάζεται συστηματικά.

Επειδή όμως αν υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος, υπάρχουν ορισμένα tips που αν τα ακολουθήσει κανείς μπορεί τελικά να κάνει την συστηματική εκγύμναση κομμάτι της καθημερινότητάς του. Να μερικά από αυτά:

Διευκολύνετε την ρουτίνα σας

Αν παρατηρήσετε με προσοχή την ημερήσια ρουτίνα σας θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα μπορεί να χωρέσει ένα διάστημα εκγύμνασης σε αυτή. Πολλές φορές επιλέγουμε είδη γυμναστικής που μας βγάζουν εντελώς έξω από το πρόγραμμα μας ωστόσο πανεύκολα μπορούμε να χωρέσουμε κάποια από αυτα στη ρουτίνα μας χωρίς να την επιβαρύνουμε.

Για παράδειγμα: βρείτε ένα πρόγραμμα με ασκήσεις και εφαρμόστε το όταν βλέπετε την αγαπημένη σας εκπομπή, διαβάστε το βιβλίο σας ενώ κάνετε ποδήλατο στο σπίτι, χαλαρώστε με το να κάνετε γιόγκα και όχι με το να είστε ξαπλωμένοι στον καναπέ. Λύσεις υπάρχουν.

Μην κάνετε υπερβολές

Το να έχετε ένα μέτρο στη ζωή σας είναι ένας κανόνας που βρίσκει την εφαρμογή του και στη γυμναστική. Ειδικά αν είστε αρχάριοι και το πρώτο βασικό διακύβευμα είναι να καταφέρετε να συστηματοποιήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, οι υπερβολές είναι ο λάθος δρόμος ξεκάθαρα. Βρείτε τα όριά σας και μην τα ξεπερνάτε. Και αν σας φαίνονται στενά αυτά τα όρια δεν πειράζει. Σιγά σιγά θα τα διευρύνετε. Αν επιχειρήσετε να το κάνετε απότομα απλά θα τα παρατήσετε.

Αλλάξτε συνολικά τις συνήθειές σας

Αν καπνίζετε, κάνετε υπερβολικά καθιστική ζωή, τρώτε πρόχειρα, δεν κοιμάστε επαρκώς και γενικά, έχετε μια σειρά από τέτοιες συνήθειες, τότε η προσπάθειά σας να κάνετε γυμναστική με συστηματικότητα είναι εξαρχής μια πολύ δύσκολη υπόθεση.

Θα ήταν ιδανικό αν η γυμναστική αποτελούσε το αντίβαρο για όλα αυτά τα ανθυγιεινά κομμάτια της καθημερινότητας μας, όμως καλώς ή κακώς δεν λειτουργεί έτσι: για να εδραιωθεί στο πρόγραμμά σας η γυμναστική πρέπει να κάνετε τον οργανισμό σας ένα «φιλόξενο» μέρος για αυτή.

Μην υποτιμάτε τα ψυχικά οφέλη

Το να χτίσεις ένα καλό σώμα ή το να γίνεις ένας αθλητής υψηλού επιπέδου είναι επιτεύγματα που μπορείς να τα κατακτήσεις μέσα από τη γυμναστική. Αλλά πρόκειται για στόχους υπερβολικά χρονοβόρους και απαιτείται πολλή προσπάθεια και αποφασιστικότητα. Αντίθετα, τα ψυχικά οφέλη που δεδομένα καλλιεργούνται μέσα από τη γυμναστική έρχονται πολύ πιο γρήγορα. Μόλις ενταχθεί στο πρόγραμμά σου η γυμναστική, θα δεις μια πρωτόγνωρη αλλαγή στη διάθεσή σου, την ψυχική σου ηρεμία, την διαύγειά σου. Μην το υποτιμάς καθόλου αυτό. Μέχρι να γίνεις σούπερ αθλητής μπορεί να είναι το βασικότερο και πιο πολύτιμο κίνητρό σου.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter