Πόσα ένσημα έχω; Πως θα τα βρεις με λίγα κλικ (Photos)

Πόσα ένσημα έχω; Πως θα τα βρεις με λίγα κλικ (Photos)

Πλέον η Ελλάδα ζει στην εποχή του ψηφιακού κράτους… Τέλος λοιπόν οι μακρές αναμονές στα γκισέ των ασφαλιστικών ταμείων. Τέλος στην πολύμηνη αναμονή για την καταμέτρηση ενσήμων. Αυτό που πλέον απαιτείται είναι ένας υπολογιστής (και το κινητό τηλέφωνο είναι ένας υπολογιστής) και πρόσβαση στο Ίντερνετ! Από εκεί και πέρα με μόλις μερικά κλικ «ξεδιπλώνεται» ο ασφαλιστικός μας βίος που ο ΕΦΚΑ τον έχει ονομάσει «ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ»! 

Χρειάζεται ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Για να εισέλθουμε στην ψηφιακή εποχή της κοινωνικής ασφάλισης αρκεί να μπούμε στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ και να εισέλθουμε με κωδικούς ΕΦΚΑ ενώ αρκούν και οι κωδικοί που έχουμε στο Taxis (εδώ:https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/misthotoi/atomikos-logariasmos-asphalises). 

Δύο επιλογές εισόδου 

Το σύστημα μας βγάζει το εξής ψηφιακό περιβάλλον και μας δίνει δύο επιλογές είτε να εισέλθουμε με κωδικούς του ΕΦΚΑ ή με τους κωδικούς στο taxisnet

Εφόσον επιλέξουμε την είσοδο με το taxisnet θα εισέλθουμε στο εξής ψηφιακό περιβάλλον όπου πρέπει να καταχωρήσουμε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ: 

Ο ψηφιακός ΕΦΚΑ

Πλέον είμαστε εντός της εφαρμογής και ξεδιπλώνεται όλος ο ψηφιακός κόσμος της κοινωνικής ασφάλισης που μας αφορά. Εκεί έχουμε την επιλογή είτε να ορίσουμε κάποιους μήνες είτε με το κλικ στο « άλλες εφαρμογές» να βρούμε το πλήρες ασφαλιστικό βιογραφικό, κάνοντας κλικ  στο «συνοπτικό και αναλυτικό ιστορικό ασφάλισης» 

Η όλη διαδικασία θα μας βγάλει στο εξής περιβάλλον όπου θα πρέπει να πατήσετε κλικ στο «εκτύπωση αναλυτικού ιστορικού ασφάλισης»  στο πάνω μέρος της οθόνης και να πατήσει  «εκτύπωση αναλυτικού ιστορικού ασφάλισης»  στο κάτω μέρος της οθόνης. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εκτυπωθεί άμεσα το ιστορικό αλλά θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με ένα έγγραφο σε μορφή pdf που θα περιλαμβάνει όλες τις καταχωρημένες ημέρες ασφάλισης. 

Σημαντική συμβουλή

ΠΡΟΣΟΧΗ αυτό ποικίλλει από ασφαλισμένο σε ασφαλισμένο αν και μετά το 1990 όσοι είχαν ηλεκτρονικά ένσημα έχουν ήδη καταχωρηθεί στο σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει κάποιος να επαναπαυθεί και να πετάξει τις παλιές καρτέλες ενσήμων του ΙΚΑ, αφού έτσι μπορεί να απωλέσει τεράστιο αριθμό ημερών ασφάλισης. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter