Πόσες κολώνες της ΔΕΗ αγοράζεις με 250 εκατομμύρια ευρώ;

Πόσες κολώνες της ΔΕΗ αγοράζεις με 250 εκατομμύρια ευρώ;

Πέρα από όσα λέμε και γράφουμε εμείς οι δημοσιογράφοι και κάνουν ή ισχυρίζονται οι πολιτικοί όλων των κομμάτων υπάρχει κάτι που στη ζυγαριά της ζωής βαραίνει έτι περαιτέρω: η ίδια η ζωή την οποία στη δημοσιογραφική αργκό την ονομάζουμε «καθημερινότητα των πολιτών» και ξεμπερδεύουμε.

Για παράδειγμα στην αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου της Energa, σημασία έχει το αίσθημα αδικίας που δημιουργείται στην πλειονότητα των πολιτών.

Εκείνο το σφίξιμο στο στομάχι στη σκέψη πως αν έχεις χρήματα καταφέρνεις τα πάντα. Ακόμη και να κλέψεις από το δημόσιο 250 εκατομμύρια ευρώ και να την βγάλεις καθαρή με έξι χρονάκια στη φυλακή! Σφίξιμο που αν συνδυαστεί με τη μέγγενη των μνημονιακών χρόνων το παραγόμενο είναι εκρηκτικό.

Το μήνυμα είναι σαφές: κλέψε νά ‘χεις και φάε να περνάς καλά. Με πάρτι στην Ψαρού, όμορφα κορίτσια κι αγόρια, «αριστείες», ακριβά κολέγια, ανάπτυξη, κολεγιές με τη ελίτ και άλλες ομορφιές.

Ακόμη κι αν κατηγορείσαι για απόπειρα δολοφονίας δικηγόρου ή για πλαστογραφία και χρηματισμό δημοσίων λειτουργών (λέμε τώρα).

Αν έχεις χρήματα και κατηγορείσαι για όλα αυτά μπορείς να έχεις δικηγόρο υπουργό ή διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού!

Ή για να μην αδικήσουμε τους σημερινούς κυβερνώντες με τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων, το να είσαι δικηγόρος ενός καταχραστή του δημοσίου με αντίδικο μάλιστα το δημόσιο ή να ιδρύεις offshore για να κρύψει στη Ν.Α. Ασία ο πελάτης σου (ο καταχραστής ντε) το κλεμμένο χρήμα, στην ημεδαπή δεν σου στερεί τη δυνατότητα να καταλάβεις κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις! Στην Ελλάδα είμαστε «large». Η αριστεία εδώ μπορεί να κάνει μερικές εκπτώσεις αφού πρόκειται για δικά μας παιδιά.

Η άεργη γυναίκα ή ο συνταξιούχος των 380€ που χρωστά 2000€ στη ΔΕΗ και τους ζητούν 40% προκαταβολή για να κάνουν ρύθμιση υπό την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης παρακολουθεί με δέος τα καλόπαιδα της ελίτ να τους κλείνουν πονηρά το μάτι.

Αλήθεια, με 250.000.000€ πόσες κολώνες της ΔΕΗ αγοράζεις;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter