Πόσες πιθανότητες έχουμε να πάθουμε ανακοπή την ώρα του σεξ;

Πόσες πιθανότητες έχουμε να πάθουμε ανακοπή την ώρα του σεξ;

Για πολλούς είναι ο καλύτερος θάνατος, ευτυχώς όμως είναι μικρές οι πιθανότητες να συμβεί.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας Αμερικανών επιστημόνων, την πρώτη του είδους της, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο καρδιολογίας, η πιθανότητα αιφνίδιας ανακοπής ή θανάτου λόγω σεξ είναι κάτω από κάτω από 1%.

Ωστόσο, αν όντως υπάρξει ανακοπή, η πιθανότητα επιβίωσης –ανεξαρτήτως φύλλου- είναι πολύ μικρή και μάλιστα το να υποστεί ένας άνδρας ανακοπή κατά τη διάρκεια του σεξ είναι περίπου δέκα φορές πιθανότερο από το να την υποστεί μία γυναίκα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η πιθανότητα ανακοπής είναι μεγαλύτερη σε έναν μεσήλικα άνδρα γύρω στα 60, με ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου (ιδίως καρδιακή αρρυθμία), ο οποίος παίρνει φάρμακα γι’ αυτήν. Η χρήση αλκοόλ και διεγερτικών ουσιών πριν το σεξ αυξάνει περαιτέρω τον κίνδυνο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Σουμίτ Τσαγκ του Καρδιολογικού Ινστιτούτου Cedars-Sinai του Λος ‘Αντζελες, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο της American Heart Association στην Καλιφόρνια και ανάλογη δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (Journal of American College of Cardiology), ανέλυσαν στοιχεία για 4.557 περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής σε ανθρώπους άνω των 18 ετών, στη διάρκεια μιας περιόδου 13 ετών.

Από αυτά, διαπιστώθηκε ότι τα 34 (0,7%) είχαν συμβεί στη διάρκεια του σεξ ή έως μία ώρα μετά από αυτό και, εξ αυτών, σχεδόν όλα (τα 32) αφορούσαν άνδρες. Μεταξύ των ανδρών, σχεδόν ένα στα 100 περιστατικά αιφνίδιου καρδιακού θανάτου σχετιζόταν με το σεξ, ενώ μεταξύ των γυναικών η αναλογία δεν ήταν ούτε μία στις χίλιες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter