Πόσες ώρες μετά το φαγητό πρέπει να προπονούμαστε;

Πόσες ώρες μετά το φαγητό πρέπει να προπονούμαστε;

Ο εντοπισμός της κατάλληλης ώρας για να τρώτε μικρά γεύματα και σνακ είναι εξίσου σημαντικός με την επιλογή υγιεινών τροφών που θα βοηθήσουν το σώμα σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια προπόνηση.

Ένας προσωπικός trainer ή διατροφολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα διατροφής, για το τί, πόσο και πότε πρέπει να τρώτε, ώστε να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους αθλητικούς σας στόχους.

Μεγάλα και μικρά γεύματα πριν την προπόνηση

Μπορείτε να καταναλώσετε μεγάλα γεύματα τουλάχιστον 3 έως 4 ώρες πριν την προπόνηση. Εάν έχετε ένα μικρότερο γεύμα, μπορείτε να ασκηθείτε 2 έως 3 ώρες μετά το φαγητό. Ελαφρά σνακ «δεν απαγορεύονται» λίγο πριν ή ακόμη και κατά τη διάρκεια της άσκησης. Όταν τελειώσετε την άσκησή σας, μπορείτε να απολαύσετε αμέσως ένα γεύμα.

Η μη κατανάλωση φαγητού κάποιες ώρες πριν την άσκηση, σας προστατεύει από στομαχικούς πόνους, κράμπες και διάρροια. Από την άλλη, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφής πριν την άσκηση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε «βάρος και κούραση», επειδή το πεπτικό σας σύστημα και οι μύες σας ανταγωνίζονται για ενέργεια.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε φάει κάτι πριν ασκηθείτε και να αποφύγετε να παραλείπετε γεύματα. Παραλείποντας ένα γεύμα πριν την άσκηση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε αδύναμοι ή να επιβραδύνει τους χρόνους αντίδρασης σας.

Οι καλύτερες επιλογές

Οι υδατάνθρακες είναι η καλύτερη επιλογή πριν από την άσκηση. Υδατάνθρακες θα βρείτε στα δημητριακά ολικής αλέσεως, στα ζυμαρικά και το ψωμί, καθώς και στα φρέσκα λαχανικά. Αποφεύγετε να τρώτε τροφές πολύ πλούσιες σε φυτικές ίνες και φρουκτόζη.

Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση λιπαρών τροφών πριν από την προπόνηση καθώς το λίπος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μεταβολιστεί και μπορεί να οδηγήσει σε στομαχικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Παρά το γεγονός ότι το λίπος και πρωτεΐνες αποτελούν βασικά μέρη κάθε δίαιτας, είναι πιο σημαντικό να τροφοδοτήσετε το σώμα σας με υδατάνθρακες πριν από την προπόνηση.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter