Πόση Χούντα ν’ αντέξουμε;

Πόση Χούντα ν’ αντέξουμε;

Όταν τα διεθνή ΜΜΕ, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι ανεξάρτητοι φορείς ασχολούνται περισσότερο με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων απ’ ότι στην Ελλάδα, τότε αυτό λέγεται Χούντα. Χωρίς εισαγωγικά, χωρίς παρενθέσεις και χωρίς αποσιωπητικά. Αγνή, καθαρόαιμη Χούντα, υποβασταζόμενη από Πετσωμένα και πληρωμένα από δικά μας χρήματα ΜΜΕ.

Ο Μητσοτάκης έκανε πολλές μπίζνες, αλλά η μεγαλύτερη ήταν η οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ, τα οποία υποχρέωσε να παίξουν το «παιχνίδι» με τους δικούς του όρους. Το έκαναν κι άλλοι ηγέτες στο παρελθόν, με άλλους όμως τρόπους, των οποίων τα ονόματα γράφτηκαν με μελανά χρώματα στο βιβλίο της ιστορίας.

*** Αυτό θα πάθει και ο Μητσοτάκης. Ο Μωυσής θα «πέσει» με εκκωφαντικό τρόπο και η ελληνική ιστορία θα τον κατατάξει ως τον χειρότερο δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας. Το επώνυμό του θα καταντήσει – αν δεν έχει ήδη γίνει – συνώνυμο της αδιαφάνειας και θα αναφέρεται ως παράδειγμα προς αποφυγήν.
«Ρε αυτός διόρισε περισσότερους μετακλητούς κι από τον Μητσοτάκη».
«Ούτε ο η Μητσοτάκης δεν είχε κάνει τόσες απευθείας αναθέσεις».
«Και ο Μητσοτάκης θα ντρεπόταν να βγάλει τέτοιο φωτογραφικό νόμο».
Έτσι θα λέμε (λένε) στο μέλλον.
Να ‘στε σίγουροι.
*** Όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι ενδεχομένως να είναι εθνικά επικίνδυνοι είπε, εν ολίγοις, ο Χαράλαμπος Αθανασίου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι για το Βόρειο Αιγαίο, Aeolos TV.
«Αν υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής, ο οποίος έχει εντελώς διαφορετικό θρησκευτικό προσανατολισμό από τους ορθόδοξους, ας πούμε ένας Μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδας, δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, δίνει κάποια πληροφορία στη γείτονα χώρα, από που θα μπουν οι μετανάστες και λοιπά, γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί;», τόνισε ευθαρσώς ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ας αρχίσουμε με αυτούς που πιστεύουν σε άλλο Θεό, μετά πάμε σε αυτούς που δεν ψήφισαν ΝΔ, μετά σε αυτούς που γεννήθηκαν πριν το 1980, μετά στους ψηλούς, σε αυτούς που φοράνε πάνω από 43 νούμερο παπούτσι και πάει λέγοντας. Να υπάρχει μια δικαιολογία ρε παιδί μου, αλλά η δουλειά να γίνεται.

*** Την ώρα που ο σάλος από την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη δεν έχει κοπάσει – και πολύ σωστά – ο Ανδρέας Λοβέρδος έσπευσε να «ευχαριστήσει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη σκανδαλώδη απαλλαγή του από την κατηγορία της δωροληψίας για το σκάνδαλο Novartis.

Για τυπικούς λόγους δεν είπε φυσικά δημόσια «ευχαριστώ». Το έκανε εμμέσως.

Ο Λοβέρδος, ο οποίος δεν βρήκε ούτε λέξη για να σχολιάσει την υπόθεση παρακολούθησης, είπε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι σοβαρός λόγος για προσφυγή στις κάλπες, τασσόμενος στη «γραμμή» Μαξίμου που προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει το θέμα.

Τα διεθνή ΜΜΕ, τώρα, γιατί ασχολούνται με την υπόθεση κανείς δεν ξέρει. Δεν θα έχουν ειδησεογραφίες στις χώρες τους και είπαν να γεμίσουν σελίδες και τηλεοπτικό χρόνο με το ελληνικό Watergate.

*** Θυμάστε που η ΕΡΤ είχε κάνει ρεπορτάζ για το πώς μπορεί κάποιος να κλέψει βενζίνη από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο; Ε, ο Άδωνις, ως συνήθως, το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Ενημέρωσε τους τηλεθεατές, μεταξύ των οποίων και τους βενζινοπώλες, ότι αν η βενζίνη νοθευτεί στο 40% δεν γίνεται αντιληπτό σε περίπτωση ελέγχου και ο παράνομος πρατηριούχος θα μπορεί να συνεχίζει να πλουτίζει εις βάρος μας και εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.
Άρα φίλοι βενζινάδες, να θυμάστε, όχι νοθεία πάνω από το 40%.

*** Τζήμερος και Φαήλος διέγραψαν τον Μπογδάνο από το κόμμα τους και ο έρμος έμεινε με τη Λατινοπούλου. Ο πολιτικός αυτός γίγαντας έχει στο παλμαρέ του μια απόλυση από τον ΣΚΑΪ, μια διαγραφή από τη ΝΔ και μία από την Εθνική Δημιουργία. Πιο κάτω , όχι, δεν έχει.
Τον κατηγόρησαν για αλαζονεία, οι Τζήμερος και Κρανιδιώτης.
Ο Μπογδάνος αλαζόνας; Δεν του φαινόταν…

*** Γίνεται υπουργός Παιδείας να κάνει ορθογραφικά λάθη; Γίνεται. Με την κυβέρνηση των αρίστων γίνεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter