Ποσό 4.216.000 ευρώ θα πληρώσει το ΥΠΕΣ για τη συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Ποσό 4.216.000 ευρώ θα πληρώσει το ΥΠΕΣ για τη συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη συγκέντρωση και µετάδοση των εκλογικών αποτελεσµάτων. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέθεσε και πάλι στη SingularLogic τις υπηρεσίες συλλογής και παρουσίασης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, των αποτελεσμάτων της κάλπης της 7ης Ιουλίου 2019.

 Το συνολικό ποσό που θα καταβάλει το υπουργείο Εσωτερικών στη SingularLogic για το έργο της κατά τις βουλευτικές εκλογές ανέρχεται σε 4.216.000 ευρώ . Υπενθυμίζουμε ότι για τις προηγούμενες εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 η αμοιβή της SingularLogic αναφορικά με τις υπηρεσίες συγκέντρωσης και μετάδοσης αποτελεσμάτων, στις τετραπλές κάλπες (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές , κοινοτικές) είχε ανέλθει σε 5.443.600,00 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, η Εταιρεία Singularlogic προχωρά στην επικαιροποίηση του κεντρικού συστήματος για τη νέα διοικητική διαίρεση ενώ έχει διαμορφώσει υποσύστημα Εφόρου Δικαστικών Αντιπροσώπων, αμοιβών Δικαστικών Αντιπροσώπων και κληρώσεων Εφορευτικών Επιτροπών. Επίσης, είναι πλήρως ανασχεδιασμένη η Δημόσια Διαδικτυακή Πύλη (PublicPortal), ενώ έχει αναβαθμίσει το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης/σύστημα SRT Plus για 12.000 εκλογικά τμήματα (εξοπλισμός, εφαρμογή και επιχειρησιακή υποστήριξη). Θα παρέχει εκπαίδευση και υποστήριξη στα Πρωτοδικεία της χώρας (Ανακήρυξη, αποτελέσματα, εφορευτικές επιτροπές κλπ.) που θα ενταχθούν στο σύστημα Εκλογών. Η εταιρεία προβάλλει ότι έχει δημιουργήσει νέες υποδομές και υπηρεσίες για αυξημένη ασφάλεια και προστασία από κυβερνοεπιθέσεις.

Ηδη ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης υπέγραψε την απόφαση με την οποία η Εταιρεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής θα παρέχει υπηρεσίες στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

-Εισαγωγή σε Η/Υ κατά εκλογικό τμήμα και για όλα τα εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν σ’ ολόκληρη τη χώρα όλων των στοιχείων (αποτελεσμάτων) της ψηφοφορίας κατά συνδυασμούς κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, που μετέχουν στις Βουλευτικές Εκλογές.

-Λειτουργία κεντρικού συστήματος για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων, μέσα από τέσσερις διακριτούς μηχανισμούς (Δίκτυο Εκλογών-Intranet, Δημόσια Διαδικτυακή Πύλη-Public Portal, Τηλεόραση, Διάθεση αποτελεσμάτων ηλεκτρονικά).

-Υποστήριξη του δικτυακού τόπου (Website) των Εκλογών (ekloges.ypes.gr) και παροχή εξοπλισμού (υπολογιστές, εκτυπωτές και επικοινωνιακός εξοπλισμός) για όλα τα σημεία του δικτύου των Εκλογών (Υπουργείο Εσωτερικών, Κέντρο Τύπου, Δημόσια Τηλεόραση, Πολιτικά Κόμματα, Ραδιόφωνα)

– καταχώρηση εκλογικών αποτελεσμάτων από ομάδα χειριστών (τουλάχιστον 80 σταθμοί εργασίας) εντός των χώρων του ΥΠ.ΕΣ.

-συγκέντρωση αποτελεσμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets,(σύστημα SRTκαι SRTPLUS), υποσύστημα επεξεργασίας σταυροδοσίας εκλογών από τις Περιφερειακές Ενότητες, υποστήριξη συστήματος καταχώρησης αποτελεσμάτων Πρωτοδικείων για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter