Πόσο κοστίζουν οι στάβλοι του ΓΕΕΘΑ και ο 75χρονος Ταξίαρχος που… είχε αποστρατευτεί πριν δεκαετίες

Πόσο κοστίζουν οι στάβλοι του ΓΕΕΘΑ και ο 75χρονος Ταξίαρχος που… είχε αποστρατευτεί πριν δεκαετίες

Πόσο κοστίζουν οι στάβλοι με τα άλογα επίδειξης του ΓΕΕΘΑ και ο 75χρονος Ταξίαρχος που επανήλθε μετά από δεκαετίες

Όσo περισσότερο φτωχοποιείται ο κόσμος, τόσο περισσότερο η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την προσοχή σε θεάματα, τακτική την οποία όπως αναφέραμε και χθες εφάρμοζε κατά κόρον η χούντα.

Έτσι λοιπόν παρά τις διαρκείς υποσχέσεις του πρωθυπουργού στα στελέχη ότι θα πάρουν τα νυχτερινά που τους χρωστάνε ή ότι θα δώσουν επίδομα στον Στόλο, τίποτε δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής. Δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φέρουν ένα νομοσχέδιο που να ρυθμίζει θέματα των στελεχών στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με το Armyvoice.gr.

Δείτε επίσης: Επανέφεραν 73χρονο ταξίαρχο – Είχε αποστρατευτεί το 1996

Την ίδια ώρα η Τουρκία αυξάνει τις απειλές της και φθάνει να κάνει και δοκιμές με βαλλιστικό πύραυλο, κάτι το οποίο αφορά άμεσα και την χώρα μας.

Απέναντι σε αυτά η «απάντηση» του ΓΕΕΘΑ είναι η σύσταση ίλης ιππικού για να παρευλαύνει στην Αθήνα την 25η Μαρτίου και η επαναφορά 75χρονου απόστρατου στην ενέργεια. Εάν αυτό δεν είναι αντιγραφή των χουντικών εορτών για την Πολεμική Αερή των Ελλήνων τότε τι είναι;

Και ο αρμοδιότερος άνθρωπος για αυτή την αντιγραφή είναι ο 75χρονος και όχι 73χρονος Ταξίαρχος, ο οποίος αποφοίτησε το 1969 από την Σχολή Ευελπίδων και συμμετείχε σε όλες αυτές τις χουντικές διοργανώσεις, ώστε σήμερα να είναι σε θέση να τις αναβιώσει.

Ο Ταξίαρχος Δημήτριος Στεργίου Καψάλης, παραιτήθηκε όντας αντισυνταγματάρχης το 1996 και επανέρχεται σήμερα με τον βαθμό του Ταξιάρχου για να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό. Τέτοια θα βλέπουν οι Τούρκοι και θα πεθαίνουν από τα γέλια.

Μάλιστα ο ίδιος ο υπερήλικας Ταξίαρχος φορώντας κολάν με την στολή υπ’ αριθμόν 8, δήλωσε στο Έθνος:

«Η απόφαση επανασύστασης του ιππικού στον ελληνικό στρατό πάρθηκε από τον λεβέντη αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και από κοινού με τον αρχηγό Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, τον Διευθυντή Ιππικού Τεθωρακισμένων του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γεώργιο Μαυροειδή και τον Διοικητή του ΚΕΤΘ Ταξίαρχο Ιωάννη Δέλλα μου εμπιστεύτηκαν αυτό το τεράστιο εγχείρημα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την απεριόριστη εμπιστοσύνη και την στήριξη που έχουν προσφέρει για να δημιουργηθεί η νέα Ίλη Ιππικού».

Πόσο κοστίζουν οι στάβλοι του ΓΕΕΘΑ και ο 75χρονος Ταξίαρχος

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία σχολίαζαν στο Armyvoice.gr το όνειρο του Στρατηγού Φλώρου:

«Μια ίλη που ενώ ακόμα δεν έχει καν άλογα καλα – καλα (7 άλογα), παρόλα αυτά τοποθετήθηκαν ήδη 13 (νεαροί/ες) Αξ/κοί την ίδια ώρα που σε Μονάδες πρώτης Γραμμής στον Έβρο υπάρχουν 2 το πολύ 3 Αξ/κοί για να κάνουν τα πάντα όλα και με μισθό πείνας.

Πόσο άραγε θα μας κοστίσει αυτό; Και για πιο λόγο; Για να κάνει 2 φορές το χρόνο παρέλαση; Είμαστε σοβαροί;».

Αναζητήσαμε επίσημα στοιχεία αναφορικά με το κόστος και εντοπίσαμε ότι έχει εγκριθεί κονδύλι σχεδόν 35.000 ευρώ άμεσα, με κατεπείγουσες διαδικασίες και χρέωση στον προϋπολογισμό του 2022, για την τροφή των αλόγων και την προμήθεια απαραίτητων εξαρτημάτων για τους ιππείς και τα άλογα.

Λεφτά υπάρχουν για άλογα και επιδείξεις, αλλά δεν υπάρχουν για να εφαρμόσουν τους νόμους για τα στελέχη και να τους πληρώσουν τα νυχτερινά που τους χρωστάνε. Μάλιστα σε διαρκείς ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για το πόθε θα πληρωθούν τα νυχτερινά, η σταθερή απάντηση του υπουργείου είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Προφανώς δεν υπάρχουν χρήματα για τα στελέχη, αλλά υπάρχουν για τους στάβλους του ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: Armyvoice.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter