Πόσο πιο χαμηλά κύριε Μητσοτάκη;

Πόσο πιο χαμηλά κύριε Μητσοτάκη;

Οι δημοσιογράφοι, που σεβόμαστε, τουλάχιστον, τον εαυτό μας δεν έχουμε το δικαίωμα να σωπαίνουμε μπροστά στην κατάργηση της Ελευθερίας της Έκφρασης, στο κυνήγι όσων ανθρώπων της Ενημέρωσης τολμούν και αντιστέκονται και στη δολοφονία χαρακτήρα του Κώστα Βαξεβάνη!

Κάθε χρόνο και χειρότερα. Που θα σταματήσει αυτή η κατρακύλα κύριε Πρωθυπουργέ; Όχι, δηλαδή, ότι περιμένω να απαντήσετε στην ερώτηση! Η σιωπή σας και τα «άλλα αντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα», που απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο θέμα, δεν αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας.

Επίπεδο Ζιμπάμπουε το Ελλαδιστάν της ΝΔ, ή, σωστότερα το Μητσοτακιστάν της. Απανωτά ρεκόρ κάνει η χώρα μας στον δείκτη της ελευθερίας του Τύπου. Βρισκόμαστε στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και η αποθέωση της επιβεβαίωσης ότι στην Ελλάδα μόνο ελεύθερος δεν είναι ο Τύπος και μόνο η Δημοκρατία δεν ενδιαφέρει αυτή την κυβέρνηση, ήταν η απόκρυψη (με ψευτοκάλυψη για την ακρίβεια) της μελανής είδησης από το ΑΠΕ-ΜΠΕ! Λέγεται και λογοκρισία για την ακρίβεια…. Μάλιστα! Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων επιβεβαίωσε με τη στάση του ότι στην Ελλάδα, αντικειμενικότητα, πλουραλισμός ,δημοκρατία και ελευθερία του Τύπου πάνε… περίπατο με την Ουγκάντα. τη Ζάμπια . Στην λίστα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, για το 2022, η Ελλάδα κατρακύλησε 38 θέσεις στην κατάταξη και φιγουράρει πλέον στην 108η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 180 χώρες. Κόλαφος! Και καταισχύνη για τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία , αλλά κυβερνάται από κάποιον που φανερά και χωρίς αιδώ περιφρονεί το ίδιο της το Σύνταγμα! Tι Όρμπαν τώρα και τι Ουγγαρία. Η Ελλάδα του Κυριάκου έχει την πρωτοκαθεδρία του πάτου! Χειρότερα δεν γίνεται. Η, μήπως γίνεται; Τι να περιμένουμε για το 2023, δηλαδή; Την 180η θέση; Και φυσικά τα πετσωμένα ελληνικά ΜΜΕ «έθαψαν» την είδηση, επιβεβαιώνοντας 100% τα συμπεράσματα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα. Όπως την επιβεβαίωσε και η στάση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στη συνολική αξιολόγηση, η Ελλάδα είναι 128η στον δείκτη ασφάλειας, 113η στον οικονομικό δείκτη, 103η στον κοινωνικό δείκτη, 72η στον πολιτικό δείκτη και 70ή στον νομικό δείκτη. Πέφτουμε χωρίς αλεξίπτωτο. Η, αλλιώς, η ελευθερία του Τύπου είναι υπό διωγμό στην Ελλάδα και η ύπαρξη της εναπόκειται , όπως λέει και το Σύνταγμα μας , στο φιλότιμο και τις αντοχές εκείνων των δημοσιογράφων και των ελάχιστων ΜΜΕ που αντιστέκονται σθεναρά, ακόμη… υπερασπιζόμενοι την υπόθεση και της Ελευθεροτυπίας και της Δημοσιογραφίας και της Δημοκρατίας! Κι αν κάτι πρέπει να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση και μάλιστα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είναι να αναλάβει πρωτοβουλία και να καταγγείλει διεθνώς τη λογική χούντας στην Ενημέρωση των πολιτών, που διέπει την κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη.

ΚΟΝΤΡΑ κι ένας Βαξεβάνης δεν φέρνουν την Άνοιξη!

Βάλε και εσύ το χέρι σου Αλέξη …

(Από την Κυριακάτικη Kontranews 8/5/2022)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter