Πόσο συνέβαλλε ο… γαλαντόμος ιδιωτικός τομέας στον ειδικό λογαριασμό για το Μάτι

Πόσο συνέβαλλε ο… γαλαντόμος ιδιωτικός τομέας στον ειδικό λογαριασμό για το Μάτι

«Ούτε ένας από τα ονόματα που ακούσατε τότε» είπε μεταξύ άλλων ο Ν. Βούτσης από το βήμα της Βουλής, «φωτογραφίζοντας» τους γενναιόδωρους -στα λόγια- εκπροσώπους του επιχειρείν που δήλωναν με καμάρι ότι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να συμβάλλουν στο Μάτι.

Με «ονόματα και διευθύνσεις» μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφορικά με το ποιοι και πόσο συνέβαλλαν στον ειδικό λογαριασμό που είχε δημιουργηθεί επί της προηγούμενης κυβέρνησης για την οικονομική στήριξη στο Μάτι.

«Θέλω να σας πω ευθέως ότι από αυτά τα 38 εκατ. ευρώ, τα οποία μαζεύτηκαν στο λογαριασμό, τα 35 εκατ. είναι της Βουλής, του ΟΑΕΔ και της ΤτΕ. Το 1,5 εκατ. ευρώ είναι από ορισμένες πρεσβείες κρατών και από ορισμένους Δήμους και Περιφέρειες μετά από εντατικά σημειώματα για να επικουρήσουν το λογαριασμό» είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε πως τα υπολειπόμενα 2 εκατ. ευρώ είναι από συμπολίτες που προσέφεραν τον οβολό τους.

«Αυτή είναι η αλήθεια» τόνισε και υπενθύμισε τον «ορυμαγδό προθυμίας» για βοήθεια που τελικά δεν μετουσιώθηκε και σε πράξη από παρά πολλούς φορείς και από τον ιδιωτικό τομέα. «Λυπάμαι να σας πω ότι κανείς δεν εδέχθη να βάλει τα χρήματά του στον ειδικό λογαριασμό από όσους είχαν την δυνατότητα και είπαν ότι θα συνεισφέρουν. Ούτε ένας από τα ονόματα που ακούσατε τότε» ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε πως έχει ερωτηματικά για το αν υπήρξε συμβολή από ορισμένες πλευρές ιδιωτών που δημόσια είχαν πει ότι θα συνεισφέρουν.

Και κατέληξε λέγοντας: «Υπήρξαν μόνο συγκεκριμένες εταιρίες που συνέβαλλαν για συγκεκριμένα έργα (πχ υλοτόμηση ή καθαίρεση σπιτιών). Οι ίδιοι Δήμοι άνοιγαν ταμεία. Εκδηλώσεις και συναυλίες γίνονταν γύρω – γύρω. Μόνο από τη συναυλία στο Ηρώδειο κατετέθησαν 70.000 ευρώ που έγινε από το φεστιβάλ Αθηνών». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter