ΠΟΣΠΕΡΤ για Μητσοτάκη: Απαγορεύει τη μετάδοση ειδήσεων που αφορούν στην ΝΔ, αλλά απαιτεί να καλύπτονται τηλεοπτικά όλες οι εμφανίσεις του

ΠΟΣΠΕΡΤ για Μητσοτάκη: Απαγορεύει τη μετάδοση ειδήσεων που αφορούν στην ΝΔ, αλλά απαιτεί να καλύπτονται τηλεοπτικά όλες οι εμφανίσεις του

«Αυτοί που κατάφεραν να γίνουν οι πρώτοι παγκοσμίως που έριξαν ‘μαύρο’ στην ενημέρωση και τον πολιτισμό κλείνοντας πραξικοπηματικά την ΕΡΤ, αυτοί που καταγγέλθηκαν από διεθνείς οργανώσεις και συνδικάτα ότι με την διακυβέρνησή τους έριξαν την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης σε ότι αφορά την ελευθερία στην ενημέρωση, είναι εκείνοι που σήμερα με θράσος χιλίων πιθήκων μιλούν για «πλουραλισμό», «ακομμάτιστη δημόσια ραδιοτηλεόραση» κλπ, αλλά που όταν ενοχλούνται από τις ελεύθερα εκφρασμένες απόψεις, απειλούν και εγκαλούν τους πάντες, φανερώνοντας το αληθινό τους πρόσωπο και την ακροδεξιά τους αντίληψη περί Δημοκρατίας και ελευθερίας στη δημοσιογραφική έκφραση, άποψη – κριτική» αναφέρει σε ανακοίνωσή της το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι τα στελέχη της ΝΔ, «σωστά δηλώνουν ότι η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες πολίτες, όμως αυτό το ‘ξέχασαν’ τον Ιούνιο του 2013 όταν πλήγωναν τη δημοκρατία και ζημίωναν την ελληνική οικονομία με το ‘πραξικόπημα του μαύρου’. Σκέφτηκαν άραγε τους Έλληνες πολίτες-φορολογούμενους όταν ζητούσαν να διαγραφούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια που πήραν ‘δανεικά κι αγύριστα’ από τις κρατικές τότε τράπεζες με τρόπους που σήμερα εξετάζει η δικαιοσύνη;».

«Οι αντιφάσεις των ανακοινώσεών τους καταδεικνύουν όχι μόνο την ανοησία τους, αλλά κυρίως τη δολιότητα και τη μανία του αρχηγεύοντος Μητσοτάκη να προβάλλει διαρκώς τον εαυτό του» συνεχίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ. Ως «άλλος Βοναπάρτης» υποστηρίζει, «όχι μόνο απαγορεύει στα στελέχη και τους βουλευτές του να προσεγγίσουν την ΕΡΤ, αλλά επιβάλλει στην δημόσια ραδιοτηλεόραση μια ιδιότυπη λογοκρισία, απαγορεύοντας την μετάδοση ειδήσεων που αφορούν στη ΝΔ αλλά όχι τον ίδιο, ενώ απαιτεί με έξοδα του Έλληνα πολίτη να καλύπτονται τηλεοπτικά όλες οι εμφανίσεις του και να μοιράζονται παράνομα και καταχρηστικά ΔΩΡΕΑΝ στα κανάλια των φίλων του Βαρώνων».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας «ξεπέρασαν ακόμα και τον εαυτό τους» όταν «εγκαλούν το ΕΣΡ, το οποίο όπως οι ίδιοι τονίζουν, ‘έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να διασφαλίζει την αντικειμενική μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών’, ζητώντας του ωστόσο να πράξει αντισυνταγματικά, αντιδημοκρατικά, δηλαδή φασιστικά, ώστε τελικά να γίνει λογοκριτής των ΑΠΟΨΕΩΝ που τυχόν εκφράζουν οι δημοσιογράφοι».

«Στα μυαλά του ηγετικού πυρήνα της ΝΔ, κυκλοφορούν τα λόγια και τα έργα του Πινοσέτ, γεγονός που καταδείχθηκε, όχι μόνο πρόσφατα με τη γνωστή δήλωση του Καραγκούνη, αλλά και όταν ‘ίδρυσαν’ το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ χρησιμοποιώντας τον ίδιο ακριβώς λογότυπο με την δημόσια τηλεόραση της Χιλής την εποχή του αιμοδιψή δικτάτορα. Στα δικά μας μυαλά, όπως και στο μυαλό κάθε εργαζόμενου και κάθε δημοκράτη, αντίθετα, υπάρχουν τα λόγια του Αλμπέρ Καμύ : «Ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι, είτε καλός είτε κακός, αλλά χωρίς ελευθερία, είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τύπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από κακός» σημειώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ .

Τέλος, το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ, καλεί «τη διοίκηση, το ΕΣΡ και κάθε αρμόδιο θεσμό, να αγνοήσει τις αντισυνταγματικές – μικροπολιτικές φανφάρες και απειλές του κ. Μητσοτάκη, και να προστατεύσουν την ελευθερία της δημοσιογραφικής έκφρασης και τον συνταγματικά καθορισμένο ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε ό,τι αφορά την ενημέρωση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter