ΠΟΣΠΕΡΤ: Η κυβέρνηση νομοθετεί χέρι – χέρι με τη διαπλοκή

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η κυβέρνηση νομοθετεί χέρι – χέρι με τη διαπλοκή

Η κυβέρνηση κάνει όλα τα χατίρια στους βαρώνους των ΜΜΕ καταργώντας κάθε δυνατότητα ελέγχου του κράτους και καταπατώντας βάναυσα τα εργατικά δικαιώματα.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ, διευκρινίζοντας ότι η μεθόδευση αυτή θέτει σε κίνδυνο το ίδιο το πολίτευμα της Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ως εξής:

Απροκάλυπτα εναντίον κάθε έννοιας πολιτικής και συνταγματικής ηθικής, παρακάπτοντας ακόμα και την πρόσφατη απορριπτική απόφαση από το ΣΤΕ, το οποίο έκρινε ως αβάσιμες τις αιτιάσεις της σχετικής προσφυγής που κατέθεσαν οι βαρώνοι των ΜΜΕ μέσω ΕΙΤΗΣΕΕ εναντίον της επιβαλλόμενης εκ του νόμου υποχρέωσής τους να υποβάλλουν ως φυσικά πρόσωπα δήλωση πόθεν έσχες, η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει να καταργήσει όχι μόνο αυτή τη νομική πρόνοια εναντίον της διαφθοράς, αλλά και εκείνη που ισχυροποιούσε τη διαφάνεια μέσω της υποχρεωτικής αναφοράς των προσώπων που είναι μέτοχοι σε τέτοιου είδους εταιρείες, γεγονός που στερεί ακόμα και στο ΕΣΡ τη δυνατότητα να ξέρει ποιός ή ποιοι κρύβονται πίσω από ένα κανάλι, μια εφημερίδα, ένα περιοδικό κλπ.

Μέσω ενός δήθεν «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» καθ΄υπόδειξη του ΣΕΒ και των μέχρι σήμερα συμπραττόντων ΜΜΕ, καταπατώνται βάναυσα τα εργατικά δικαιώματα, καταργούνται ΣΣΕ, ιδρύονται «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» και διαβρώνονται τα θεμέλια του ελεύθερου συνδικαλισμού, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στον «επιχειρηματία» – εργοδότη, να …αυτοελέγχεται και να …αυτοπροσδιορίζει τη θέση του ως προς το αν,πως και πότε θα είναι υποκείμενος των υφιστάμενων νόμων.

Μέσω του άρθρου 158 καταργείται επι της ουσίας ολοκληρωτικά κάθε δυνατότητα ελέγχου του κράτους σε ότι αφορά τη διαφάνεια και την αποτροπή της εισροής «μαύρου χρήματος» μέσω …επενδύσεων σε επιχειρήσεις των ΜΜΕ.

Ιδιαίτερα στο χώρο μας, όλες αυτές οι «νομοθετικές πρωτοβουλίες» έχουν τον χαρακτήρα της «αντιπαροχής» και της «εξόφλησης γραμματίων» στους βαρώνους των ΜΜΕ, που χέρι – χέρι με τη Ν.Δ πορεύτηκαν μέχρι την άνοδό της στα κυβερνητικά έδρανα.

Είναι προφανές πως αυτή η νομοθετούμενη σκανδαλώδης εύνοια, αγγίζει τα όρια ακόμα και της συνταγματικής εκτροπής, αφού σπαράσσεται η καρδιά του θεμέλιου του δημοκρατικού πολιτεύματος που είναι το άρθρο 4 (παρ,1) του Συντάγματος («Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου»), καθώς επίσης και του άρθρου 14 (παρ.9).

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει αυτές τις οργουελικού τύπου μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που δυναμιτίζουν όχι μόνο τις εργασιακές σχέσεις, το παρόν και το μέλλον των εργαζόμενων στα ΜΜΕ (οι απλήρωτοι του MEGA ακόμα περιμένουν) , αλλά και αυτό το ίδιο το πολίτευμα της Δημοκρατίας.

Είμαστε απέναντι σε όσους θέλουν να αποδεχτούμε παθητικά και χωρίς αντίσταση την απώλεια των δικαιωμάτων μας και την εκχώρηση θεσμικών και μη εξουσιών σε μια φαινομενικά ανώνυμη κρατικοδίαιτη ολιγαρχία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter