ΠΟΣΠΕΡΤ κατά Μητσοτάκη: Έφερε ξανά στο νου μας τι σημαίνει νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα

ΠΟΣΠΕΡΤ κατά Μητσοτάκη: Έφερε ξανά στο νου μας τι σημαίνει νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με εκπροσώπους συνδικαλιστών της ΕΡΤ στις αρχές της εβδομάδας, εξαπέλυσε μέσω ανακοίνωσής η ΠΟΣΠΕΡΤ, σημειώνοντας πως με όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «έφερε ξανά στο νου μας τι σημαίνει νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα».

«Μια βαρβαρότητα που ο ίδιος μαζί με τον Σαμαρά εφάρμοσε σε όλη την κοινωνία, με αρχή τις απολύσεις 150.000 “αξιολογηθέντων” υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, χωρίς να υπολογίζονται και οι 2.900 παράνομα απολυμένοι της ΕΡΤ οι οποίοι δεν πέρασαν κανενός είδους αξιολόγηση πλην εκείνης του Σαμαρά (“ήταν όλοι τους αριστεροί”)», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, που κάνει λόγο για «επανάληψη των πάγιων αντιερτικών του θέσεων (σ.σ. του Κ. Μητσοτάκη)», σε συνάντησή του με «εκπροσώπους μιας ολιγάριθμης διασπαστικής ομάδας εργαζομένων στην ΕΡΤ και γνωστών από το παρελθόν για τα έργα, τις πράξεις και την προθυμία τους να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες του μαύρου στη δημιουργία των μορφωμάτων της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ, που τις χαρακτήριζε ως “ακηδεμόνευτες” και …πλουραλιστικές!!!».

«Αν και επιμένει στην πάγια θέση του να μειώσει το ανταποδοτικό τέλος (στο μισό δήλωνε πρόσφατα) ο Κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ν.Δ “…επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι, όπως και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έτσι και στην ΕΡΤ, δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, αξιολόγηση και αξιοκρατία στην αξιοποίηση των εργαζομένων…”. Όπως είπαμε είναι γνωστό σε όλους τι εννοούσε στο πρόσφατο παρελθόν ο Μητσοτάκης σαν “αξιολόγηση”, όμως υπάρχει και η συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης μόλις πριν 90 ημέρες, στην οποία ξεκάθαρα δήλωνε ότι πρέπει να ξεχάσουμε την ΕΡΤ που ξέρουμε και πως “…Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό…”».

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ καταλήγει, απευθυνόμενη στον πρόεδρο της ΝΔ ότι «οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν είναι πρόβατα για κούρεμα και σφαγή, αλλά δημοκράτες πολίτες που όπως απέδειξαν και στο παρελθόν ξέρουν να υπερασπίζονται τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, τη δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter