ΠΟΣΠΕΡΤ: Τα «συμβόλαια θανάτου» κατά δημοσιογράφων είναι «σήμα κινδύνου» για τη Δημοκρατία

ΠΟΣΠΕΡΤ: Τα «συμβόλαια θανάτου» κατά δημοσιογράφων είναι «σήμα κινδύνου» για τη Δημοκρατία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Εργαζομένων ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ) σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι οι απειλές κατά του Κώστα Βαξεβάνη και άλλων δημοσιογράφων είναι απειλή όχι μόνο στην ελευθεροτυπία, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Όταν ο επαγγελματίας δημοσιογράφος τιμά το συμβόλαιο με το λαό, αυτό δηλαδή που εξυπηρετεί την ενημέρωση, τη δημοκρατία και την κοινωνία, όταν η πέννα του αρχίζει να γίνεται απειλή για την εξουσία εκείνων που ανέχονται τη δημοκρατία μόνο ως πρόσχημα και υποστηρίζουν μόνο την διαστροφή της αλήθειας και της ενημέρωσης, τότε εμφανίζονται τα «συμβόλαια θανάτου» .

Συμβόλαια που έχουν ως στόχο την ηθική ή και τη φυσική εξόντωση του δημοσιογράφου που δεν «συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις» και δι΄αυτής τη θανάτωση της αληθινής δημοσιογραφίας.

Αυτό που σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να αντιληφθούμε ως συνδικάτα, ως εργαζόμενοι , ως πολίτες, ως κοινωνία , πως έχουμε χρέος να αντισταθούμε σε αυτή την οργανωμένη επίθεση εναντίον της ελευθεροτυπίας, εναντίον εκείνων που την υπηρετούν , εναντίον της Δημοκρατίας.

Σήμερα μπορεί στα «συμβόλαια θανάτου» να υπάρχει το όνομα Βαξεβάνης, αύριο όμως μπορεί σε τέτοιου ή άλλου είδους θανατικά «συμβόλαια», να βρίσκεται το δικό μου όνομα, το δικό σου, των παιδιών σου, όλων μας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter