Ποστίγκα: «Ηταν η μεγαλύτερη έκπληξη η κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα»

Ποστίγκα: «Ηταν η μεγαλύτερη έκπληξη η κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα»

Συμπληρώθηκαν σήμερα 16 χρόνια από την μέρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο έφθασε στο απόγειο της δόξας του, από το ανεπανάληπτο θρίαμβο στα γήπεδα της Πορτογαλίας, τότε που η εθνική ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ, του Ζαγοράκη, του Δέλλα, του Καραγκούνη, του Χαριστέα και των άλλων μεγάλων άσων της εποχής σήκωνε το τρόπαιο του Euro 2004…

Τότε που η Ελλάδα πέτυχε το ακατόρθωτο, που μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και η οποία θα μνημονεύεται χρόνια από τους ιστορικούς του αθλήματος.

«Ήταν η πιο στενάχωρη ημέρα… », δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο 37χρόνος πλέον Έλντερ Μανουέλ Μάρκες Ποστίγκα, για τον τελικό του «Ντα Λουζ».

«Δεν μπορώ να ξεχάσω, ήταν η πιο στενάχωρη ημέρα, η Πορτογαλία ήταν εξαιρετικά οργανωμένη, είχε κάνει όλα όσα έπρεπε να κάνει μέχρι τον τελικό, ότι έπρεπε, παίζαμε μέσα στο σπίτι μας, αλλά… », τονίζει ο Ποστίγκα και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα ήξερε ακριβώς τι να κάνει. Μία ομάδα σκληρή, που δύσκολα μπορούσες να αντιμετωπίσεις, δύσκολα μπορούσες να περάσεις. Είχε ηρεμία, πάθος, πειθαρχεία στο παιχνίδι της. Το είχε δείξει στα παιχνίδια με την Γαλλία και την Τσεχία που προηγήθηκαν. Δεν ήταν μία ομάδα που την χαρακτήριζε εξαιρετική ποιότητα, αλλά ήξερε τι πρέπει να κάνει, τα κατάφερε και σίγουρα το άξιζε»

Ο πρωην διεθνής Πορτογάλος δήλωσε ακόμη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα, είναι σίγουρα η μεγαλύτερη έκπληξη που έχω δει στην ζωή μου. Χάσαμε (2-1) στο πρώτο παιχνίδι στους ομίλους από την Ελλάδα, πιστέψαμε ότι πήραμε ένα καλό μάθημα, αλλά ήρθε και η ήττα στον τελικό. Ήταν κάτι που δεν περιμέναμε. Δύο φορές σε ένα τουρνουά που διοργανώθηκε από τη χώρα μας, μπροστά στους φιλάθλους μας που περίμεναν να πανηγυρίσουν, βλέποντας πως ξεπεράσαμε την Σουηδία, την Αγγλία και την Ολλανδία στις φάσεις νοκ άουτ, ήταν πραγματικά αναπάντεχο».

Δείτε εδώ το αφιέρωμα στον ελληνικό θρίαμβο σε μια σούπερ ηλεκρτονική έκδοση του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter