Ποτά και γυναίκες του Νότου – Η νέα «συγγνώμη» του Ντάισελμπλουμ και η επίθεση Κέλερ

Ποτά και γυναίκες του Νότου – Η νέα «συγγνώμη» του Ντάισελμπλουμ και η επίθεση Κέλερ

Συγγνώμη για την δήλωσή του για τα «ποτά και τις γυναίκες» ζήτησε από τις χώρες του Νότου στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του Eurogroup στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επανέλαβε πως η συγκεκριμένη δήλωση δεν είχε στόχο να προσβάλει κανένα στον ευρωπαϊκό Νότο:

«Να σεβαστούμε το συμφωνημένο πλαίσιο. Τις επόμενες μέρες μετά τη συνέντευξη μου, οι δηλώσεις μου συνδέθηκαν με τον Νότο. Δεν ήταν αυτό που ήθελα να πω. Αυτό που ήθελα να πω είχε να κάνει συνολικά με την Ένωση. Λυπάμαι, δεν είχα καμία πρόθεση να στεναχωρήσω κανέναν. Θέλουμε να ενισχύσουμε επιτυχώς τη Νομισματική Ένωση και ο μόνος τρόπος είναι να υπάρξει σύνδεση ευθύνης και αλληλεγγύης»

«Ντροπή σας κ. Ντάισελμπλουμ προσβάλλατε τις γυναίκες της Ε.Ε., το μισό του ευρωπαϊκού πληθυσμού» απάντησε από την πλευρά της η ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σκα Κέλερ η οποία όπως δήλωσε δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του προέδρου του Eurogroup.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν πιστεύω ότι ήταν περιγραφική και δήθεν αστειευόμενη η γλώσσα που χρησιμοποιήσατε. Προσβάλλατε το μισό πληθυσμό της Ένωσης. Όλες τις γυναίκες που είμαστε εδώ και τις γυναίκες της Ε.Ε. γιατί είπατε ότι οι γυναίκες είναι αντικείμενα επί των οποίων κάποιος σπαταλά τα χρήματά του. Δεν καταλαβαίνω πως δεν αντιλαμβάνεστε καν ότι υπάρχει πρόβλημα».

«Κάνατε τα ευρωπαϊκά όργανα να χάσουν την αξιοπιστία σας, εμείς, εσείς, η Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Είναι πραγματικά ντροπή σας κ. Ντάισελμπλουμ δεν σεβαστήκατε το μισό του ευρωπαϊκού πληθυσμού» επανέλαβε η κ. Κέλερ.

Στο βίντεο που ακολουθεί η αναφορά της Σκα Κέλερ στο 1:44

Να υπενθυμίσουμε τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα FAZ: «Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που επηρεάσθηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter