Ποτάμι: Νέα πρόσωπα και συνεργασίες

Ποτάμι: Νέα πρόσωπα και συνεργασίες

«Το Ποτάμι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη δημιουργία του κινήματος ανατροπής καθώς η πρώτη προτεραιότητα ενός μεταρρυθμιστικού κινήματος είναι η ανατροπή της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όχι η συνεργασία μαζί τους» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εισήγησή του στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του Κινήματος.

Ο κ.Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι «δεν θα είναι απλώς ένα τμήμα του νέου αλλά θα είναι ο κορμός του καινούργιου και για αυτό θα συνεχίσει να προσπαθεί».

Αναφερόμενος στο διάλογο με την «Ώρα Αποφάσεων» την πρωτοβουλία των πρώην κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «υπάρχει πολιτική συγγένεια καθότι και οι τρεις υπερασπίστηκαν εκσυγχρονιστικές πολιτικές», προσθέτοντας ότι «σε εποχές μεγάλων πολιτικών συγκρούσεων δεν είναι παραγωγικό να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που μας χωρίζουν αλλά σε αυτά που μας ενώνουν». Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε τη συνεργασία του Ποταμιού με μικρότερες ομάδες σε όλη τη χώρα, κυρίως οικολογικές, αλλά και την «Κοινωνία Αξιών» και το νέο της πρόεδρο, Στέλιο Φενέκο.

Μιλώντας για την αποτυχία συνεννόησης με την κυρία Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι ζητούσε από το Ποτάμι το αδιανόητο, δηλαδή την ένταξή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα που ψηφίστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να τους προδώσει και να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, ή στον ΣΥΡΙΖΑ» αναρωτήθηκε, ενώ χαρακτήρισε αντιδημοκρατική τη συμπεριφορά της να καλεί βουλευτές να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Επιπλέον ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Ινστιτούτου, στην επιστημονική συνέλευση του οποίου θα συμμετέχουν οι προσωπικότητες της Επιτροπής Διαλόγου που στήριξαν τρία χρόνια τώρα το Ποτάμι.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκλέχτηκε νέος γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου, ο Γιώργος Μαυρωτάς και νέος γραμματέας οργανωτικού, ο Γιώργος Γκαρής.

Επίσης στο νέο πολιτικό συμβούλιο του Ποταμιού εκλέχτηκαν οι:

Δημήτρης Αβραμίδης, Παντελής Αβραμίδης, Ολυμπία Αναστασοπούλου, Ζωή Αποστολοπούλου, Παναγιώτης Βλάχος, Κυριάκος Καραγιώργης, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γιάννα Παναγοπούλου, Δημήτρης Τσιόδρας, Χριστίνα Φούντζουλα, Τάκης Φραγκούλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο επίσης συμμετέχουν: Ο επικεφαλής του Κινήματος, οι δύο γραμματείς, οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, Γιώργος Αμυράς και Σπύρος Δανέλλης και οι δύο ευρωβουλευτές Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter