Ποτάμια οι δρόμοι σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Ποτάμια οι δρόμοι σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Με τις έντονες βροχοπτώσεις να προκαλούν λειτουργικά προβλήματα σε διάφορους δήμους της πόλης κυλά η μέρα στη Θεσσαλονίκη.

 

Την ίδια στιγμή σε επιφυλακή βρίσκονται και  οι αυτοδιοικητικές αρχές στις τρεις χερσονήσους της Χαλκιδικής, μετά το μήνυμα από το «112» της υπηρεσίας επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Λόγω της καταρρακτώδους βροχής πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις σε Συκιά, Σάρτη και Τορώνη. Οι  κεραυνοί προκάλεσαν παροδικές διακοπές ρεύματος και στη Νικητή. Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για αντλήσεις υδάτων.

Από τον δήμο Κασσάνδρας εκδόθηκε, επίσης, ανακοίνωση προς τους πολίτες ώστε να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. «Κύριο μέλημά μας η ασφάλεια και η προστασία του συνανθρώπου», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Πολιτική Προστασία του δήμου.

Καταρρακτώδης ήταν η βροχή  και στον δήμο Πολυγύρου, με τον αντιδήμαρχο, Χρήστο Κομπόγιαννο, να δηλώνει πως οι υπηρεσίες του δήμου θα βρίσκονται σε επιφυλακή με μηχανήματα και υπαλληλικό προσωπικό, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να εξελιχθούν, όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το απόγευμα και αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Σε επιφυλακή βρίσκονται επίσης οι υπηρεσίες στους δήμους Νέας Προποντίδας και Αριστοτέλη, μετά το προειδοποιητικό μήνυμα του 112, όπως διβαβεβαίωσαν οι δήμαρχοι Εμμανουήλ Καρράς και Στέλιος Βαλιάνος.

Στο μεταξύ, σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων σημειώθηκε στη 1:30 το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, στον κόμβο Σωζόπολης προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη διακόπηκε προσωρινά για περίπου μία ώρα, με την Τροχαία να εκτρέπει τα οχήματα από τον κόμβο Τρίγλιας έως το ύψος του κόμβου της Καλλικράτειας, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter