Ποταμός αποκαλύψεων Βαξεβάνη για Novartis: Επιχειρούν να τιμωρήσουν όσους ασχολήθηκαν με την υπόθεση (Video)

Ποταμός αποκαλύψεων Βαξεβάνη για Novartis: Επιχειρούν να τιμωρήσουν όσους ασχολήθηκαν με την υπόθεση (Video)

«Ο κ. Στουρνάρας είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση μετά τις κατηγορίες του Μανιαδάκη», τόνισε ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στο Kontra24 και στην Αναστασία Γιάμαλη.

«Άκρα του τάφου σιωπή»

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, τόνισε: «Όταν αποδόθηκαν οι κατηγορίες εναντίον μου, 19 Ιανουαρίου του 2022 και πήγα στην ανακρίτρια για να πάρω προθεσμία πριν να απολογηθώ, υπήρχαν όλα τα κανάλια για να δείξουν ότι οδηγούμαι στην ανακρίτρια με 4 κακουργήματα. Αυτοί προχθές που έκανα τις μεγάλες αποκαλύψεις, που είχαν ενδιαφέρον όλα αυτά και έπρεπε να ρωτήσουν, να μάθουν, να μεταφέρουν στον κόσμο, απουσίαζαν. Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν από την Κυριακή μετά τις αποκαλύψεις του Documento, δεν υπάρχει κιχ. Υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή».

 

«Εάν δεν έρθεις με το μέρος μας θα σε γ…ε»

Ακόμα, αναφερόμενος σε Μανιαδάκη και Στουρνάρα τόνισε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας, είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση μετά τις κατηγορίες του Μανιαδάκη. Δηλαδή ο Μανιαδάκης λέει συγκεκριμένα ότι 20 Απριλίου του 2018, τον κάλεσε στην Τράπεζα τη Ελλάδας παρακαλώ ο κ. Στουρνάρας ως Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, και του είπε ότι «ξέρουμε ότι είσαι προστατευόμενος μάρτυρας, εάν δεν έρθεις με το μέρος μας θα σε γ…ε». Άφησε να εννοηθεί ότι είναι μια Αγία Τριάδα, με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, ο οποίος ετοίμαζε μάλιστα νομοθετικό πλαίσιο για να γίνει τι; Για να διωχθούν και να εξοντωθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι εισαγγελείς».

«Προσπάθεια να τιμωρηθούν όσοι αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis»

«Η διαφορά του σκανδάλου Novartis με το οποίο άλλο σκάνδαλο που υπάρχει η πεποίθηση και η απόδειξη ότι δεν τιμωρήθηκε, όπως η Siemens, είναι ότι για πρώτη φορά δεν έχουμε απλά ατιμωρησία και βόλεμα των εμπλεκόμενων, έχουμε και την προσπάθεια να τιμωρηθούν όσοι το αποκάλυψαν ή ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Είναι σαφής ποιοτική διαφορά που υποδηλώνει κι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δικαιοσύνη και η δημοκρατία στη χώρα», πρόσθεσε.

Εν συνεχεία, έστρεψε τα «βέλη» του κατά του Κυρ. Μητσοτάκη: «Εδώ βγήκε ο πρωθυπουργός της χώρας και είπε ότι δημοσιογράφοι που δεν έχουν πάει καν να απολογηθούν στον ανακριτή, ότι είναι κακούργοι και συμμορίτες. Τι λέμε τώρα; Βγαίνει πρωθυπουργός της χώρας μέσα στην ελληνική Βουλή και λέει ότι αυτοί είναι κακούργοι και είναι εγκληματική οργάνωση και πρέπει να πάνε φυλακή. Αυτό λέει ο πρωθυπουργός της χώρας».

 

«Προκλητικό κείμενο οι διατάξεις αρχειοθέτησης των υποθέσεων Άδωνη – Αβραμόπουλου»

Αναφερόμενος στους Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει πιο προκλητικό κείμενο στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης από τις διατάξεις αρχειοθέτησης των υποθέσεων του Άδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Είναι πρωτοφανές μία αρχειοθέτηση να λέει ότι ψάξαμε τον κ. υπουργό Αβραμόπουλο και του βρήκαμε 1 εκατ. ευρώ, το οποίο όπως λέει η ίδια πράξη αρχειοθέτησης και τα πορίσματα, κατέθεσε η πεθερά του διακόσια πεντακοσάευρα στον κοινό λογαριασμό της κόρης της και του Αβραμόπουλου και βρέθηκαν ένα εκατομμύριο ευρώ αδικαιολόγητα και λέει ότι επειδή είναι απροσδιόριστο ποσό, άρα δεν είναι από τη Novartis. Υπάρχει ο όρος αδιευκρίνιστος στη νομική επιστήμη; Υπάρχει εισαγγελέας που λέει ότι υπάρχει κάτι αδιευκρίνιστο και εγώ κλείνω την υπόθεση αντί να την ανοίξω».

Μιλώντας συγκεκριμένα για τον υπουργό Ανάπτυξης, επισήμανε: «Στον δε Άδωνη Γεωργιάδη, βρήκαν 300.000 ευρώ τα οποία δεν ονόμασαν ούτε αδικαιολόγητα, ούτε μαύρα, ούτε παράνομα. Τα χαρακτήρισαν αδιευκρίνιστα και αντί να συνεχίσουν την έρευνα για να διευκρινίσει ο Άδωνης ή η γραμματέας του που τα έβαζε ή οποιοδήποτε άλλος, πόθεν; Το παίρνουμε ως μια νομική έννοια που δεν είναι επιβαρυντική , αλλά αθωωτική για έναν κατηγορούμενο. Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα».

«Ποια πράξη έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει χρήματα από τη Novartis;»

«Εγώ λέω ότι έχουμε μια δικαιοσύνη, που αν ρωτήσετε το θυρωρό που έχετε απ’ έξω, τον οπερατέρ, τον πατέρα μας, τη μάνα μας και τον κάθε κάτοικο αυτής της χώρας, είναι βέβαιοι ότι αυτή η δικαιοσύνη χειραγωγείται και εξυπηρετεί συμφέροντα», είπε επίσης.

«Ποια πράξη έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει χρήματα από τη Novartis; Αυτοί που λένε ότι ήταν σκάνδαλο μόνο των γιατρών ή ότι είναι σκευωρία. Υπάρχει μια απόφαση συμφωνίας της Novartis εξωδικαστική με το αμερικανικό δημόσιο, για την Ελλάδα. Η Ελλάδα που είναι θιγόμενη; Που έχει δώσει δηλαδή χρήματα του δημοσίου για αυτή την ιστορία; Το σκάνδαλο Novartis είχε δύο πράγματα: Το ένα ήταν ότι χρηματίζονταν γιατροί για υπερσυνταγογράφηση. Το δεύτερο είναι ότι χρηματίζονταν πολιτικοί και κυβερνητικοί παράγοντες για να καθορίζουν τιμές. Τις τιμές δεν τις καθορίζουν οι γιατροί ή ο θυρωρός του υπουργείου Υγείας. Τις καθορίζουν οι επιτροπές με την εποπτεία και την υπογραφή στο τέλος του υπουργού Υγείας», υπογράμμισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter