Πότε ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, θέατρα, συναυλιακοί χώροι

Πότε ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, θέατρα, συναυλιακοί χώροι

Η ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Μαΐου ο τουρισμός και να επιτραπούν οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια, παράλληλα με την κατάργηση των sms για τις μετακινήσεις, δρομολογεί και το άνοιγμα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση με την παρουσία της Λίνας Μενδώνη, θα πιέσει, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή 7 Μαΐου, προκειμένου να πάρει τη σύμφωνη γνώμη των επιστημόνων για το άνοιγμα μουσείων, θεάτρων, θερινών κινηματογράφων και συναυλιακών χώρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πρόταση αφορά τρεις ημερομηνίες-κλειδιά για το άνοιγμα του Πολιτισμού:

Η αρχή προτείνεται να γίνει με το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, ημερομηνία ανοίγματος του τουρισμού. Τα μουσεία είναι λογικό να έχουν προτεραιότητα στο άνοιγμα, καθώς αναμένεται να υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για επισκέψεις και από τους τουρίστες που θα καταφθάνουν σταδιακά στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Μαΐου η κυβέρνηση προτείνει να ανοίξουν τα θερινά σινεμά. Τονίζεται όμως ότι δεν θα δοθεί πράσινο φως για άνοιγμα στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες και στους πολυκινηματογράφους.

Η συνέχεια θα γίνει με τα θέατρα, αλλά και τις συναυλίες και προτείνεται ως ημερομηνία η 28η Μαΐου.

Σε περίπτωση που η επιτροπή συμφωνήσει με το χρονοδιάγραμμα, της κυβέρνησης, οι χώροι πολιτισμού θα επαναλειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα προστασίας, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων αλλά και οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των παρευρισκομένων.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter